Tunne voima

Lukuaika: < 1 minuutti

Tunne voima

Tunne voima -näyttelykiertue huitelee kesällä ex tempore ympäri Suomea.

Marja Hautamäki, 44, kyllästyi aiempiin ammatteihinsa perushoitajana, kokkina ja ravintolan esimiehenä. Hän etsi potkua taiteen tekemiseen Oriveden opistolta viime talvena ja teki rajun sarjan öljyväreillä ihmissuhdekriiseistä.

Marja ei halunnut laittaa teoksiaan esille galleriaan, vaan lähti viemään niitä suoraan ihmisten eteen syrjäseuduille kylätapahtumiin, palvelutalojen pihoihin tai vaikkapa uimarannoille. Hän kuljettaa taiteensa yksin itse perävaunulla ja pystyttää teltan galleriaksi. Idea lähti siitä oivalluksesta, että ihmiset, joille Hautamäki taiteensa kohdistaa, eivät ikinä näe niitä. Samalla hän tekee tutkimusta taiteen vastaanottamisesta.

”Ikäihmisiä aliarvioidaan, että taiteeni olisi heille liian rankkaa. Teossarja kertoo naisen elämästä. Sen nurjista puolista ja raadollisuudesta. Ihmisen kyvystä selviytyä. Haluan kuunnella ihmisten tarinoita elämästä ja ammentaa niistä lisää taiteeseeni.”

Tunne voima -näyttelykiertueen avajaiset olivat Jämsänkosken Hallin vanhainkodilla. Kiertue jatkuu ex tempore. Sovittuja on 5.7. Länkipohjan kesätori, 11.7. Koskenpään markkinat ja 12.7. Hämeenlinnan Vanaja jazz. Taidetelttaa voi tiedustella mape.hautamäki@gmail.com.

Erkki Pirtola

  • 23.6.2014