Tule jo!

Arvostelussa RyeRyen levy RYEot powRR

M.I.A.:n suojatti Rye Rye, Ryeisha Berrain, on vieraillut lukuisilla levyillä, mutta hänen oma esikoisalbuminsa on antanut odottaa itseään. Nyt Rye Rye on julkaissut netissä ilmaiseksi ladattavan mixtapen, joka antaa esimakua tulevalta levyltä, ja tuomio on selviö: Go! Pop! Bang! on vuoden parhaimmistoa jo ennen ilmestymistään.

Berrain on enemmän M.I.A. kuin M.I.A. itse.

Rye Ryen on keskittynyt niukkoihin vaatteisiin ja riettaisiin koreografioihin. Sanoitukset pursuvat törkeyksiä. Onko tämä naisten esineellistämistä ja alistamista? Valintojen takana tuntuu kuitenkin olevan mimmi itse. Kaikesta henkii aito tekemisen meininki.

Ehkä tämä pitää tulkita emansipatorisena ratkaisuna, esineellistävän kulttuurin ja teollisuuden haltuunottona. Ja kun te kaikki nyt tästä innostuneina haette RYEot powRRin netistä luvalla ja ilmaiseksi, niin muistakaa ottaa samalla haltuun Rye Ryen yhdessä Blaqstarrin kanssa aiemmin duunaama mixtape Blaqout. Sekin skulaa.

Rye Rye: RYEot powRR, 2011. Viisi tähteä.

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa

Jari Tamminen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.