Kirjoittanut pertti laesmaa

Trio. Nyt!

Lukuaika: < 1 minuutti

Trio. Nyt!

Arvostelussa Kari Ikonen Trion Bright.

Pianisti Kari Ikonen on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita. Hänet tunnetaan parhaiten monikansallisesta Karikko-sekstetistään sekä yhteistyöstä monien huippuyhtyeiden ja -muusikoiden kanssa. Säveltäjänä Ikonen on palkittu Julius Hemphill Composition Award – (USA) ja Scrivere in Jazz (Italia) -sävellyskilpailuissa.

Nyt Ikonen lähtee uuden trionsa kanssa hakemaan uutta sointia ja näkökulmaa klassiseen pianotrioon. Tällaisia trioja on ollut maailman sivu, mutta viimeksi Bill Evansilla oli jotain uutta tarjottavaa puolivuosisataa sitten.

Ensinnäkin trion täytyy soittaa yhteen kuin unelma. Tämä puoli on kunnossa. Basisti Ara Yaralyan ja rumpali Markku Ounaskari ovat loistovalintoja trioon. Olen kuullut trioa kahdesti livenä. Trio soittaa todella verevästi ja raikkaasti!
Sävellykset ovat lähinnä Ikosen käsialaa. Mukana olevan John Coltranen sävellyksen Ikonen kertoi Laulumiehissä Tranen säveltäneen juuri tälle triolle. Hyvä valinta myös Tranelta.

Levy julkaistaan 4. huhtikuuta Koko Jazz Clubilla. Kevään aikana trio keikkailee paitsi Suomessa myös muun muassa Lissabonissa, Madridissa ja Bilbaossa.

Kari Ikonen Trio: 
Bright. Ozella 
Music 2013. Viisi tähteä.

Pertti Laesmaa