Lukuaika: < 1 minuutti

Timanttinen setti

Arvostelussa Nicole Willis & The 
Soul Investigatorsin 
Tortured Soul.

The Soul Investigators on tehnyt Suomi-soulille sen, missä Sami Saari on epäonnistunut kerta toisensa jälkeen. Yhtye tuottaa poikkeuksetta totaalisen katu-uskottavaa ja hyvää matskua. Funkahtava 1960-lukulainen soul kuulostaa ajankohtaiselta, eikä sen parasta ennen -päivä ole näköpiirissä.

Yhtyeen Nicole Willisin kanssa levyttämä Tortured Soul jatkaa siitä, mihin heidän aikaisempi, vuonna 2005 julkaistu yhteislevynsä Keep Reachin Up jäi. Ensilevyn tavoin tälläkin kertaa bändin tiukan, jopa niukan soiton rinnalle on sovitettu vierailijoita muiden muassa Pekka Kuusisto viuluineen ja Jimi Tenor puhaltimineen.

Nicole Willisin kanssa julkaistujen levyjen välissä The Soul Investigators on tuottanut materiaalia kalifornialaiskaksikko Myron & E:n kanssa. Sarja 7-tuumaisia sinkkuja ilmestyi vuosina 2009–10 ja pitkäsoittoa lupaillaan tälle vuodelle.

Edellisellä yhteislevyllä Willis ja The Soul Investigators pääsivät Obaman Spotify-listalle, ja levynsä remix-versiolla nuppeja väänsi esimerkiksi Mr. Scruff. Tortured Soulilta voi odottaa vähintään yhtä eeppisiä saavutuksia, sillä kovaa matskua on tarjolla. (jt)

Nicole Willis & The 
Soul Investigators: 
Tortured Soul. 
Timmion 
Records 2013. Viisi tähteä.

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa