Kirjoittanut Jari Tamminen

Talvivaara tappaa

Lukuaika: < 1 minuutti

Talvivaara tappaa

Arvostelussa kokoelma-albumi Puhtaiden vesien puolesta.

Puhtaiden vesien puolesta -levyn tuotoilla tuetaan Stop Talvivaara -kansanliikettä ja rahoitetaan dokumenttielokuvaa Talvivaarasta. Jo tämä yksistään on hyvä syy hommata levy.

Onneksi kiinnostuneiden ei tarvitse tyytyä mesenaattitoiminnan tuomaan tyydytykseen, sillä levy on verrattoman hyvä paketti. Kokoelmalla kuullaan hittiartisteja kuten Paleface, Asa ja Puppa J sekä hieman tuntemattomampiakin. Ihan uutuuksiakin on tarjolla: Rauha-tädin, Tes la Rokin ja Boris Nordinin tuore Nouseva maa -kokoonpano antaa odottaa suuria.

Erityishuomio menee kuitenkin Akaasia Orkesterille, jonka kappale Talvivaara on totaalisen aseista riisuva kirkasotsaisuudessaan. Miten muuten kuin riemulla voi suhtautua heleällä äänellä julistettuun ”Perkele Talvivaara, kalat kuolee” ja ”Perkele, helvetti, saatana, Talvivaara”.

Kokoelma seilaa hiphopin, spoken wordin, jamaikalaisten kaikujen, folkin ja rokin ristiaallokossa. Poukkoileva kokonaisuus on kuitenkin yllättävän tasapainoinen. Kaikki paitsi Erkki Perä pitänevät tästä.

Useita artisteja: Puhtaiden vesien puolesta. Elonkirjo 2013. Neljä tähteä.

Jari Tamminen