Tajunta laajenee

Lukuaika: < 1 minuutti

Tajunta laajenee

Asa: Foetida:Use Your Illusion III. Roihis Musika.

Asa on monella tavalla hieno musiikintekijä, mutta parasta miehessä on se, että hän tohtii tehdä erilaisia asioita. Geneerisen Jou joun jälkeen hän lyö pöytään umpipsykedeelisen räplevyn, joka menee syvemmälle tajuntaan kuin yksikään hänen aiemmista tuotoksistaan. Parempi överit kuin vajarit.

Use Your Illusion III päättää suurelta yleisöltä piilossa tehdyn Foetida-sarjan, jonka kaksi edellistä osaa olivat vanhaa kitararokkia ja räppiä yhdisteleviä mixtapeja. Trilogian kolmannella albumilla tuo idea viedään vielä pidemmälle.

Asa halusi tehdä viimeisen osan oikeiden soittajien kanssa, ja saikin mukaan oivallisia yhteistyökumppaneita. Levyn vastaava tuottaja on Helmilevyjen pamppu Arwi Lind, joka on tuonut albumille oman tunnistettavan panoksensa sekä Sami Kukan, Pekka Gröhnin ja Pekko Käpin kaltaisia muusikoita. Kingston Wall -faneja ilostuttaa nelikätinen rumpali Sami Kuoppamäki.

Kolmas Foetida tulee varmasti jakamaan mielipiteet. Kellarintuoksuiset hippirocktaustat ja muinaismyyttiset hämyläpät eivät maistu kaikille, mutta eihän niiden tarvitsekaan. ”Etsivä löytää”, niin kuin Asa itse asian ilmaisi.

Asa: Foetida:Use Your Illusion III. Roihis Musika. Neljä tähteä.

Mikko Siltanen

  • 10.12.2012