Syksy saa sittenkin…

Arvostelussa Jaska Lukkarinen Trion levy Neutral Terrain.

Eräs iskelmäsanoittaja kertoi muinoin radiossa, ettei saanut krapulapäissään saapua-verbiä rimmaamaan sanoituksessaan. Jätti sitten muotoon ”saa”. Kansalle kelpasi. Mutta asiaan.

Jaska Lukkariseen, Jussi Kannasteeseen ja Antti Lötjoseen on saanut törmäillä mennen tullen helteisessä Helsingin kesässä. Soittavat sen verran monissa yhtyeissä ja käyvät myös kuuntelemassa paljon toisten muusikoiden esityksiä.

Lukkarinen on ihan mahdoton rumpuvelho. Kannastetta on sanottu Suomen Traneksi. On sitäkin. Lötjöseen liitetään usein määreet varma ja luotettava. Hiivatin hyvä basisti on oikeampi ilmaisu.

Miles Davis tähdensi jo yli puoli vuosisataa sitten, että soitossa täytyy olla ”ilmaa”, varaa liikkua. Näillä miehillä on.

Kaiken kaikkiaan nautittavaa musisointia, vailla vähäisintäkään pakonomaisuutta!

Nauti yläbanneri

Alkusyksyn (tulihan se sieltä) trio kiertelee esiintymässä ympäri Suomea. Kannattaa ehdottomasti mennä kuuntelemaan.

Jaska Lukkarinen Trio: Neutral Terrain. Jaskaa 2011. Viisi tähteä.

Pertti Laesmaa

Kommentoi Facebookissa

Nauti tyhjyydestä laatikko
pertti laesmaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.