Svengiä, tangoa ja Djangoa

Arvostelussa Tjango!:n levy Tjango!

Nimensä mukaisesti Tjango! tasapainottelee esikoisellaan swing-jazzin ja tangon rajamailla. Django Reinhardt -viittauksen taakse kätkeytyy neljä klassisen suunnalla ansioitunutta muusikkoa.

Perinteeseen Tjango! ottaa virkistävästi pesäeroa. Nopeiden mustalaispalojen lisäksi levyllä on monipuolisesti latinorytmejä, mutta paikoin myös Balkaniin ja jopa Irlantiin vieviä tunnelmia.

Levy koostuu yhtyeen omista sävellyksistä, joiden kantavuudesta nousee epäilys levyn mittaan. Kvartetti soittaa hyvin ja hallitsee instrumenttinsa tyylilajin edellyttämällä taidolla, mutta erityisesti nopeammissa kappaleissa tuntuu jokin jäävän puuttumaan. Intohimo? Kenties pieni nousuhumala?

Levyllä on kuitenkin hetkensä. Svengaava avausraita Minor by Pasi säväyttää, minkä lisäksi rauhallisemmat kappaleet toimivat, erityisesti herkkä When You Are Gone. Vaikka tulkinta tuntuu välillä ohuelta ja soittajat kaukaisilta, levy on kokonaisuutena jännittävä. Orkesteriin lieneekin parasta tutustua konsertin merkeissä. Seuraavat lavaesiintymiset ovat touko- ja kesäkuussa.

Tjango!
Tjango!
Omakustanne,
2014. Kolme tähteä.

Tuukka Tuomasjukka

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 2.4.2014

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.