Svengiä, tangoa ja Djangoa

Lukuaika: < 1 minuutti

Svengiä, tangoa ja Djangoa

Arvostelussa Tjango!:n levy Tjango!

Nimensä mukaisesti Tjango! tasapainottelee esikoisellaan swing-jazzin ja tangon rajamailla. Django Reinhardt -viittauksen taakse kätkeytyy neljä klassisen suunnalla ansioitunutta muusikkoa.

Perinteeseen Tjango! ottaa virkistävästi pesäeroa. Nopeiden mustalaispalojen lisäksi levyllä on monipuolisesti latinorytmejä, mutta paikoin myös Balkaniin ja jopa Irlantiin vieviä tunnelmia.

Levy koostuu yhtyeen omista sävellyksistä, joiden kantavuudesta nousee epäilys levyn mittaan. Kvartetti soittaa hyvin ja hallitsee instrumenttinsa tyylilajin edellyttämällä taidolla, mutta erityisesti nopeammissa kappaleissa tuntuu jokin jäävän puuttumaan. Intohimo? Kenties pieni nousuhumala?

Levyllä on kuitenkin hetkensä. Svengaava avausraita Minor by Pasi säväyttää, minkä lisäksi rauhallisemmat kappaleet toimivat, erityisesti herkkä When You Are Gone. Vaikka tulkinta tuntuu välillä ohuelta ja soittajat kaukaisilta, levy on kokonaisuutena jännittävä. Orkesteriin lieneekin parasta tutustua konsertin merkeissä. Seuraavat lavaesiintymiset ovat touko- ja kesäkuussa.

Tjango!
Tjango!
Omakustanne,
2014. Kolme tähteä.

Tuukka Tuomasjukka

  • 2.4.2014