Stailattua indietä

Arvostelussa The Drumsin levy Summertime.

Dior Homme -vaatelinjan luoja Hedi Slimane on vaikuttanut moderniin indierocktyyliin todennäköisesti enemmän kuin kukaan muu. Slimane esitteli 2000-luvun alussa erittäin kapeiksi leikatut puvut yhdistettyinä lierihattuihin ja tennareihin. Silloisena muusana toimi dekadentista elämästään tunnettu brittiläinen The Libertinesin Pete Doherty.

Nyt Slimane on rakastunut The Drumsiin. Hän ylistää bändiä haastatteluissa ja blogissaan ja on valokuvannut jäsenistä muotikuvamaisia kuvasarjoja. Brooklyniläisestä kvartetista voikin löytää jotain samaa kuin The Libertinesistä, ainakin ilmavaa, välittömän kuuloista soittoa ja nuoria nättejä soittajia.

Mutta The Libertinesin itsetuhoisuuden sijaan The Drumsin debyytti-EP:ltä välittyy raikkaan positiivinen tunnelma. Summertimella on nimensä mukaisesti nippu kesäisen tarttuvaa popmusiikkia, josta tulee väkisinkin aurinkoiselle mielelle.

Minkään suurentrendin luojaksi ei Summertimesta vielä ole, mutta tällaisenaankin se on varsin valloittava esikoinen.

The Drums: Summertime. Moshi Moshi 2010. 4 tähteä.

Joose Siira

Kommentoi Facebookissa

voima
  • 30.3.2010

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.