Ruvettiin naapureiden kanssa juttusille

Lukuaika: < 1 minuutti

Ruvettiin naapureiden kanssa juttusille

Meidän kadulla Helsingin Haagassa hajotettiin yhtenä yönä kaikista autoista ikkunat. Toiset naapurit spekuloivat, oliko tempauksen takana huumehörhö vai peräti yksityisautoilun vastustaja.

Myyrmäen pommiräjähdyksen ja Dubrovka-teatterin panttivankidraaman rinnalla kuulostaa varmaan vähäpätöiseltä, että meidän kadulla Helsingin Haagassa hajotettiin yhtenä yönä kaikista autoista ikkunat. Useimmista autoista iskettiin hätävasaralla mäsäksi tuulilasit ja kaikki, meidän pienestä Peugeotista vain jalkakäytävän puoleinen takasivuikkuna. Idealistisesti olen kuvitellut, että ilkivallantekijä huomasi sirpaleiden lentävän vauvanistuimeen ja säälistä säästi muut ikkunat. On hyvin mahdollista, että olen tässäkin ihan väärässä.

Ei aivan jokapäiväisenä autonkäyttäjänä minä huomasin rikkoutuneen ikkunan vasta pitkälle toista vuorokautta tapahtuman jälkeen. Viikonloppu oli tulossa, ja aamulla piti lähteä maalle sadan kilometrin päähän nostamaan laituria järvestä. Linja-auto ei nykyisin enää kulje sinne, joten uusi lasi oli saatava. Korjaamosta kerrottiin, että uuden ikkunan saisi keskusvarastolta maanantaina. Ei auttanut muu kuin virittää pahvia maalarinteipillä kiinni ikkunan paikalle ja vähän muovia päälle. Naapurinmies lahjoitti itseltään yli jääneen palan pleksiä vahvikkeeksi. Vastapäisen talon tyttö kertoi käyneensä jo soittamassa meidän ovikelloa ilmoittaakseen, että meidän autosta oli ikkuna rikki. Toiset naapurit spekuloivat, oliko tempauksen takana huumehörhö vai peräti yksityisautoilun vastustaja. Jotkut tiesivät, että kyseessä oli kaksi polkupyörillä liikkunutta nuorta kundia.

Seuraavana aamuna ennen maalle lähtöä tein rikosilmoituksen. Ilmoituksen vastaanottanut poliisimies jutteli mukavia nelivuotiaan kanssa ja leperteli puolivuotiaalle. ”Tiedä vielä, onko santeri jo saatu kiinni”, puheli poliisimies ja kysyi, vaadinko rangaistusta.

Maanantaina vakuutustarkastaja arvioi meidän auton yhden sivuikkunan korjauksen maksavan 136 euroa. Vakuutusyhtiöstä kerrottiin, että omavastuu on 126 euroa. Santeri hei, jos olet vallankumouksen asialla, niin pistä seuraavalla kerralla meiltäkin vaan kaikki fönärit paskaksi, joutuis systeemikin maksamaan!

Peik Johansson

  • 9.9.2009