Kirjoittanut Jari Tamminen

Rentoa julistamista

Lukuaika: < 1 minuutti

Rentoa julistamista

Arvostelussa Jätkäjätkien levy Jatkojatkot.

Jos James Brown on ”hardest working man in showbusiness”, niin Asa on hänen Suomen-vastineensa. Asan helmikuussa julkaistun Jou Jou -levyn jälkeen artistilta on ilmestynyt yhteisraita Ismo Alangon kanssa Amnestyn Mitä vapaus on -hyväntekeväisyyslevyllä, vierailu SMC Lähiörottien levyllä ja nyt uusi Jätkäjätkien levy. Merkillepantavaa on, että mukaan ei mahdu ensimmäistäkään hutia.

Jätkäjätkäthän on porukka, joka hoiti Asan Loppuasukas-levyn taustat. Silti olisi väärin vetää yhtäläisyysmerkkiä Jätkäjätkien ja Asan välille. Kyseessä on omaääninen kokoonpano, jossa Asa hoitaa oman tonttinsa muiden ohessa. Hiphoppia reggae-vaikutteisiin yhdistävä yhtye nojaa vahvasti puhaltimiin tuottaen balkansoundia mukailevan vauhdikkaan, mutta rennon menon.

Kiireettömän ja pakottamattoman musiikin kruunaavat mainiot sanoitukset. Ydinjätehaudat ja kansallisomaisuuksien katoamiset kohtaavat huolen moottoritieliittymien alle jäävistä nurmiaukeista. Oikeastaan levyn sanoitukset ovat julistavia ilman julistavuuden rasittavuutta.

Jätkäjätkät: Jatkojatkot. Roihis Musika 2011. Viisi tähteä.

Jari Tamminen