Lukuaika: < 1 minuutti

Rähinäkänninen & sydänsuruinen

Arvostelussa Reigning Soundin levy Love And Curses.

Uuden vuosikymmenen alussa 29-vuotiaana kuollut ja sitä kautta legendaksi muuttuva garagepunkkari Jay Reatardin esikuva, Greg Cartwright, on legenda itsekin. 1990-luvulla räimebändi The Obliviansissa (kultti-)maineeseen noussut muusikko ja lauluntekijä on ehtinyt tehdä pitkän uran kotikaupunkinsa Memphisin garagepiireissä, 2000-luvulla lähinnä Reigning Soundin riveissä.

Reigning Soundin neljäs LP, Love And Curses, on linjassa bändin aiempien levyjen kanssa. R’n’B-, soul- ja country rock -kappaleet yhdistyvät vimmaiseen ja säröiseen garagerockiin lopputuloksen kuulostaessa samaan aikaan sekä päällekäyvän aggressiiviselta että intiimin herkältä. Kappaleissa rakastetaan usein epätoivoisesti, petetään, ja pyydetään rikkomaan sydän vielä kerran – ihan varmuuden vuoksi. Kokonaisuus kuulostaa jotakuinkin siltä kuin rähinäkännistään innostunut Nashville Skyline -sessioiden taustabändi komppaisi Bob Dylanin sijaan sydämensä rikki repinyttä Tom Waitsia.

mainos alkaa

Love And Curses on musiikkia vihaisiin erojuhliin, jossa meinataan kuitenkin, kaikesta huolimatta, lopuksi tanssia pöydillä. (JS)

Reigning Sound: Love And Curses. In The Red Records 2009. Neljä tähteä.

Joose Siira

Kommentoi Facebookissa
Avatar
  • 1.2.2010