Rähinäkänninen & sydänsuruinen

Lukuaika: < 1 minuutti

Rähinäkänninen & sydänsuruinen

Arvostelussa Reigning Soundin levy Love And Curses.

Uuden vuosikymmenen alussa 29-vuotiaana kuollut ja sitä kautta legendaksi muuttuva garagepunkkari Jay Reatardin esikuva, Greg Cartwright, on legenda itsekin. 1990-luvulla räimebändi The Obliviansissa (kultti-)maineeseen noussut muusikko ja lauluntekijä on ehtinyt tehdä pitkän uran kotikaupunkinsa Memphisin garagepiireissä, 2000-luvulla lähinnä Reigning Soundin riveissä.

Reigning Soundin neljäs LP, Love And Curses, on linjassa bändin aiempien levyjen kanssa. R’n’B-, soul- ja country rock -kappaleet yhdistyvät vimmaiseen ja säröiseen garagerockiin lopputuloksen kuulostaessa samaan aikaan sekä päällekäyvän aggressiiviselta että intiimin herkältä. Kappaleissa rakastetaan usein epätoivoisesti, petetään, ja pyydetään rikkomaan sydän vielä kerran – ihan varmuuden vuoksi. Kokonaisuus kuulostaa jotakuinkin siltä kuin rähinäkännistään innostunut Nashville Skyline -sessioiden taustabändi komppaisi Bob Dylanin sijaan sydämensä rikki repinyttä Tom Waitsia.

Love And Curses on musiikkia vihaisiin erojuhliin, jossa meinataan kuitenkin, kaikesta huolimatta, lopuksi tanssia pöydillä. (JS)

Reigning Sound: Love And Curses. In The Red Records 2009. Neljä tähteä.

Joose Siira

  • 1.2.2010