Kirjoittanut pertti laesmaa

Prinssi tuli!

Lukuaika: < 1 minuutti

Prinssi tuli!

Arvostelussa Bill Evansin Live at Art D-Lugoff’s Top of the Gate.

Frendit ovat vähän vinoilleet, kun olen postannut Facebookiin Evansin eri versioita kappaleesta Someday My Prince Will Come. ”Taasko odotellaan..?” Nyt prinssi tuli ja toi mukanaan melkein koko valtakunnan.

Tällä kuninkaallisella kahden CD:n boksilla Bill Evans, Eddie Gomez ja Marty Morell soittavat Greenwich Villagen The Village Gate -klubilla marraskuussa 1968. Evansin trio soitti yläkerrassa, Thelonious Monkin ja Charles Lloydin kvartetit alakerrassa.

Paikka on kivenheiton päässä Nykin Village Vanguardista, jossa Evans veti 25.6.1961 silloisen trionsa kanssa ne legendaariset viisi settiään.

Trio soitti Greenwich Villagessa neljä viikkoa ja viikot radioitiin. Käytössä oli kuitenkin vain yksi mikki, jolloin äänenlaatuun jäi toivomisen varaa. Nyt kullakin soittajalla on ollut oma mikrofoninsa.

Tuoreita ja uusia tulkintoja sekä mainiot kappalevalinnat. Olen kaivannut Evansilta Kernin Yesterdaysia. Nyt tulee oikein kahdesti ja erilaisin sooloin! Evansin parhaimmistoa sanon minä, jolla sentään on kaikki hänen tallenteensa!

Bill Evans: Live at 
Art D´Lugoff’s 
Top of the Gate. 
Resonance 
Record 2012. Viisi tähteä.

Pertti Laesmaa