Positiivisen sekavaa

Arvostelussa Pintandwefallin levy Time is right for romance, baby.

”I’m going crazy, delirious, ridiculous, shizophrenious”, laulavat zorro-naamioiset tytöt tammikuussa ilmestyneen levynsä kappaleessa Paranoid. Sanat kuvaavat hyvin Pintandwefallin levyn yleisilmettä. Sekoiluun ei ole kompastuttu, vaan se pyörittää taidokkaasti levyn tarinaa.

Tyttöjen ilakoiva ja säröilevä garage rock sopii paremmin kesäiseen karkelointiin kuin talven pimeisiin tunteihin. Tunnelmallisuus ja monipuolinen soitanta pääsevät oikeuksiinsa keikkalavoilla.

Kolmas levy osoittaa selkeän kehitystarinan: ammattitaito on hioutunut ja oivaltavuutta on tullut lisää. Suhteellisen lyhyet kappaleet eivät toistele samaa ja pysyvät kasassa, joskin pari rasittavaa rallatustakin mahtuu joukkoon.

Levyn ehdottomiksi helmiksi nousevat Candy ja Riff Raff, jotka ovat nokkelan tarttuvia ja kesän ehdottomia festarihittejä. Viimeisessä kappaleessa Drunkberries tiivistyy Pintandwefallin tyttöjen herttainen, mutta särmikäs tyyli. Kaikessa sekavuudessaan ja naiiviudessaan.

Pintandwefall:
Time is right for
romance, baby. GAEA records 2011. Neljä tähteä.

Reetta Huusko

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 2.5.2011

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.