Lukuaika: < 1 minuutti

Paskaa paketissa!?

Arvostelussa Halmeen, Innasen & Korpipään levy Piknik.

Hepa Halme (tenorisaksofoni, huilut), Mikko Innanen (saksofonit, walkie-talkie, ym.) ja Teemu Korpipää (live-elektroniikka) ovat tehneet merkillisen levyn improvisoiduista, kokeellisista äänikudelmista.

Teos koostuu äänistä, joita muita levyjä tehtäessä pidettäisiin äänitysprosessin jätetuotteina. Saksofonin läpän kolinat ja hutikiekaisut sekä eksentialistista kriisiään läpikäyvät softat. Ei tämmöinen vetele!

Maassamme on satoja ”asiantuntijoita”, jotka tietävät kuinka hittilevyt tehdään. He ovat usein radiossa ja telkkarissakin auliisti jakamassa tietämystään muille. Tärkein on kertosäe. Sitä jankataan yksinkertaisuudessaan ihan päänsärkyyn asti.

Tehdään samalla simppelillä sapluunalla musiikkia, joka on hajutonta, väritöntä ja mautonta. Sellaista sen olla pitää. Toisaalta kun tietävät hittilevyn ainekset ja reseptin, mikseivät helvetissä tee niitä. Taitaa kulua liikaa aikaa muiden valistamiseen.

Pojot tämän levyn pojille ennakkoluulottomuudesta. Ruuhkaiselta ja huonosti vetävältä päätieltä voi poiketa myös muille reiteille.

Halme, Innanen & Korpipää: Piknik. Fiasko Records 2011. Viisi tähteä.

Pertti Laesmaa