Kirjoittanut pertti laesmaa

Paras trio

Lukuaika: < 1 minuutti

Paras trio

Arvio Keith Jarrettin/Gary Peacockin/Jack DeJohnetten levystä Yesterdays.

Näitä Keith Jarrettin standarditrion konserttien äänilevyjä saa odotella aika pitkään. Tämäkin Tokion konsertti oli jo huhtikuussa 2001. Saman vuoden heinäkuussa pidetty Münchenin konsertti, The Out-of-Towners, ilmestyi sentään jo viisi vuotta sitten. Odotus palkitaan kuitenkin aina ruhtinaallisesti!

Trio valittiin loppukesästä arvovaltaisen jazzjulkaisun Down Beatin kansainvälisessä kriitikkoäänestyksessä vuoden jazzyhtyeeksi. Vuoden jazztaiteilijaksi valittiin muuten Sonny Rollins ja parhaaksi albumiksi Road Shows Vol 1 (Voima 10/2008).

Trio on soittanut yhdessä jo neljännesvuosisadan. Siihen kuuluvat Keith Jarrett (piano), Gary Peacock (kontrabasso) ja Jack DeJohnette (rummut). Jarrett ja DeJohnette soittivat aikoinaan Miles Davisin yhtyeessä, Peacock ja DeJohnette taas Bill Evansin triossa. Kovia muusikoita kovilla taustoilla. Trioa kutsutaan standarditrioksi sen vuoksi, että se soittaa standardeja. Monet soittavat standardeja ja niitä on aina miellyttävä kuunnella. Erityisesti tämän trion uusia ja majesteettisia tapoja lähestyä standardeja on jännittävä odotella. Tällaisesta musiikista minä pidän!!!

Keith Jarrett/Gary Peacock/Jack DeJohnette: Yesterdays. ECM Records 2009. 4 tähteä.

Pertti Laesmaa