Osakan Ramones

Lukuaika: < 1 minuutti

Osakan Ramones

Arvostelussa Shonen Knifen levy Free Time.

Osakalainen garagepoppunk-trio Shonen Knife ehti tehdä pitkän ja menestyksekkään uran sekä kotimaassaan että lännessä jo kauan ennen termien j-pop tai -rock yleistymistä. Vauhti ei ole myöhemminkään hiljentynyt, bändiltä on ilmestynyt 2000-luvullakin levyjä parin vuoden välein. 

Jo Kurt Cobaininkin raivoisasti fanittaman trion vetovoima perustuu purkan lailla tarttuvien popmelodioiden, 70-lukulaisen tiukasti soivan punkbändisoiton sekä vaivatta japania ja englantia yhdistelevien surrealististen, kawaii-söpöjen lyriikoiden viehättävään ristiriitaan. 

Shonen Knifen uusin albumi jatkaa totuttuun tyyliin. Lyriikoissa käsitellään aiheita talouskriisistä ja rahan tuomista ongelmista hirviömeduusoihin ja rock’n’roll-kakkuihin. Sävellysten terävin kärki ja sovitusten yksipuolisuus kuitenkin turruttaa, eikä levy aivan nouse Shonen Knifen huippuhetkien tasolle.

Free Time ei missään nimessä ole huono levy, mutta bändiin ensi kertaa tutustuvien kannattaa aloittaa 1980-luvun ja 1990-luvun alkupuolen äänitteistä.

Shonen Knife: Free Time. P-Vine Records 2010. 3 tähteä.

Joose Siira

  • 30.3.2010