Oi nuoruusrokki

Arvostelussa Faux’n levy Hold This Thought While I Lose My Head.

Hold This Thought While I Lose My Head vie tunnelmaltaan samantien 90-luvulle. Levy on täynnä energisiä pogoilubiisejä. Pienellä klubikeikalla saisi todennäköisesti hyvät kiksit ja hien pintaan. 90-lukulaisuus ei sinänsä ole huono piirre – skeittipunkki höystettynä melodisemmalla rokilla toimii kuitenkin melko ajattomasti.

Faux on ympäri Suomea asuvien neljän jampan viritys, ja ensimmäinen pitkäsoitto onkin melkoista DIY-kamaa. Jopa levy-yhtiö on laulajan viime vuonna perustama, ja ainakin nimensä puolesta meininki taitaa olla muuta kuin tissiposkeilua.

Faux ja Hold This Thought While I Lose My Head -levy on aidosti pirteä vaikkakin melko tasainen lisä Suomen bändiskeneen. Räppäreitä ja hipsterihuohottajia tänä aikana riittää, joten tälläinen liikuntarokkipläjäys on kuin kylmä kalja kaikessa nostalgisuudessaan. Laulajan artikuloinnille pojot – tässä genressä kun usein tuppaa ääni hukkua.

Ja totta kai kansitaiteesta täytyy antaa erityismaininta!

Faux: Hold This Thought While I Lose My Head. I Call It Blood, Detective Records 2013. Kolme tähteä.

Mirkka Hietanen

Kommentoi Facebookissa

mirkka hietanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.