Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muuallakin osataan.

”Nalleksi (Björn Wahlroos) pääseminen edellyttää laajoja verkostoja, mutta ihmiset täytyy valita heidän laskettavan hyödyllisyytensä mukaan. Miksi kerjätä pennejä kyläkauppiailta, kun voi pelata pokeria oligarkkien kanssa? Ihmisiä ei saa silti syrjiä henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella, koska kaiken värisillä ja kokoisilla ihmisillä voi tehdä rahaa.”

Eppu Saarela, Vaasan ylioppilaslehti 6/2013

”Tämä iänikuinen murheenkryyni, aineiston hankinnan kilpailuttaminen. Tuntuu vähän turhauttavalta kilpailuttaa, kun näköjään joka ainoa päätös menee markkinaoikeuteen. Voisi yhtä hyvin jäädä odottamaan, että markkinaoikeus tekisi niitä päätöksiä, että sen antamilla ohjeilla pystymme tekemään sellaisen kilpailutuksen, joka ei mene markkinaoikeuteen.”

Terttu Lehtola, Kirjastolehti 4/2013

”Toisaalta oli selvää, että biologiassa on eroja. Naisten kostea ja kylmä temperamentti heikensi muistin toimintaa, koska aivot tarvitsivat lämpöä. Perinteiset väitteet naisten luontaisen kauneuden ja viisauden liitosta kyseenalaistettiin muistuttamalla, että miehetkin voivat olla kauniita eikä ruumiin ja mielen välillä välttämättä vallitse yhteyttä.”

Sari Kivistö, niin&näin 3/2013

”Tampereen poliisi onnistui nostamaan kuun alussa aiemmin lähinnä undergraund-musanörttien ja hämärän huumorin ystävien tunteman Punk in Finland -foorumin julkisuuteen pyytämällä foorumin ylläpitäjältä viiden käyttäjän yhteystietoja. Käyttäjät olivat kommentoineet ketjua, jossa suunnitellaan Kiakkovierasjuhlat-varjotapahtumaa Linnan juhlille. (…) Yksityisyyden suoja ei ole olemassa siksi, että se suojaisi ihmisiä rikollisilta. Se on olemassa siksi, että se suojaa ihmisiä viranomaisten ja valtion mielivallalta.”

Samuli Huttunen, Aviisi 12/2013

”Microsoft ei tietenkään ole ainut palveluntarjoaja, joka on kiltisti avannut housunsa ja asettunut nelinkontin viranomaisen edessä. Myös esimerkiksi Googlen palveluja sekä Facebookia käyttävien kannattaa välillä muistaa lähettää statuspäivityksissään ja sähköposteissaan sekä pilvisäilössa olevissa tiedostoissaan terkut ahkerasti puurtavalle NSA:n analyytikolle.”

Pasi Huttunen, Uljas 8/2013

”Läsnäolijat tutkivat, miten ja miksi monet Euroopan maat ovat alkaneet tukea kotisiivousta, lastenhoitoa ja vanhusten auttamista verovähennyksillä ja palveluseteleillä. Eräs seminaariin osallistunut miestutkija totesi yksikantaan: meidän on itse siivottava omat sotkumme!

Kun hollantilainen kertoi sikäläisten kotiapulaisten olevan tyytyväisiä työhönsä, tämä ranskalainen tutkija arveli tyytyväisyyden johtuvan syyllisyydestä: siivoojia kohdellaan kodeissa hyvin, koska työn teettäjillä on huono omatunto siitä, että he pitävät kotonaan orjia.”

Heikki Hiilamo, Lapsen maailma 11/2013

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 14.11.2013