Kirjoittanut pertti laesmaa

Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat

Laki suojaa lapsia suoralta mainonnalta, mutta kuka varjelee kuusivuotiasta postilaatikosta tippuvalta tuputetulta naiskuvalta? Yläasteen opettajana työskennelleeltä sisareltani oli eräs kolmetoistavuotias tyttö kysynyt pitäisikö hänen ostaa ryppyvoiteita. Ja kun perinteisesti lehtiä lukevat hiukan kohderyhmää nuoremmat lapset, jotka haluavat pysyä isojen perässä, miten nuorena kuluttaminen oikein aloitetaan. Etsiikö tulevaisuuden neljävuotias kiiltäviltä sivuilta jo vinkkejä näpsäkkään päiväkotilookiin?”

Leena Parkkinen, Turun ylioppilaslehti 3/2011

_______________

Siinä missä keskieurooppalainen luonnosta vieraantunut kaupunkisielu näkee pihakoivussa poikkeuksellista henkevyyttä, pohtii suomalainen siitä irtoavaa halkomottien määrää.”

Mikko Roiha, Teatteri 1/2011

_______________

Kun mietin Fingerporin sijoittumista kartalle, jostain syystä tulee mieleeni se, kun minulle lapsena Nastolan Uudessakylässä selitettiin, että itä on tuolla, missä on metsä ja metsän takana on Neuvostoliitto. Fingerporin itäpuolella on aroa ja etelässä Mustanaamio.”

Pertti Jarla, Lapsen maailma 2/2011

_______________

Etenkin Afrikasta tarjolla oleva kuva on jatkuva päänsäryn lähde. Kuvatoimistojen valikoimista päätellen afrikkalaisilla on kolme tapaa olla: pelata jalkapalloa, pönöttää puku päällä tai nälkiintyä luonnonkatastrofeissa. Valitse siitä sitten sopivaa kuvaa vaikkapa taloudesta kertovaan juttuun.”

Pia Laine, Maailman kuvalehti 2/2011

_______________

Miksi me monesti erotumme ollessamme kansainvälisessä kanssakäymisesssä, vaikka meillä on keskimääräistä paremmat kielitaito ja yleissivistys? Väitän, että syynä on suomalainen tapakulttuuriperintö, jonka jalostamiseen Ollilan työryhmä ei löytänyt ehdotuksia. Meillä vaikeneminen ja totisuus ovat merkkejä harkintakyvystä, kärsivällisyydestä ja luotettavuudesta – jopa tietynlaisesta viisaudesta.
Latinalaisessa ja anglosaksisessa kulttuuriperinteessä hiljaista ihmistä pidetään vain joko yksinkertaisena tai vihaisena.”

Pekka Karhuvaara, Markkinointi&Mainonta 3/2011

_______________

Kun Viiviltä ja Wagnerilta kysytään, mikä on pitkän parisuhteen salaisuus, Wagner vastaa: ’Laiskuus, muutoksen pelko ja huono muisti’ ja Viivi: ’Naisen masokismi’.”

Jutta Setälä, Nuorten Luonto 1/2011

_______________

Makuaisti, hajuaisti, kuuloaisti, tuntoaisti, tasapainoaisti ja sisätuntemusaisti eli seksin himo, nälkä ja muut sekalaiset halut. Meillähän on ihan liikaa aisteja. Pitäisikö minun muka saada mielihyvää siitä, että tunnustelen puiston nurmikkoa, nuuhkaisen päivänkakkaraa, kuuntelen kaupungin ääniä tai poimin mustikan ja maistan sitä?
Mieluummin menen Facebookiin ja luen, mitä asiaa kavereilla on. Siellä ei tarvitse välttämättä edes tykätä muiden jutuista. Ja jos niistä pitää, niin se riittää, että tykkää.”

mainos
Amanda Pasanen hymyilee. Teksti: "Äänestä luonnon ja inhimillisen yhteiskunnan puolesta. 232."

Niclas Storås, Aino 1/2011

________________

Totkai myö ollaan Tsadista – kysy vaikk´ miu iso-kroidilta!”

Jocke Huhtala, Tsilari 1/2011

Pertti Laesmaa