Kirjoittanut pertti laesmaa

Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Miettiessäni ääneen lähi-Siwani kassalla, että kuinkahan kauan hankkimani energialamput kestävät, totesi kassalla istuva täti lakonisesti: ”tarpeeksi kauan”, koska, ”maailma kuitenkin loppuu mayojen mukaan vajaan kahden vuoden päästä joulukuussa”, hän jatkoi.

Jarkko Kumpulainen, Uljas 3/2011

_______________

Tutustuin ensimmäiseen ei-lukiolaiseen ystävääni vasta yli kaksikymppisenä. Siihen asti maailmankuvaani ei mahtunut, ettei kaikkien kotona olekaan tuhansien opusten kirjahyllyjä. Pidin kyllä meteliä maahanmuuttajien puolesta, mutta sosiaalisesti erilaisesta suomalaistaustasta tulevan ikätoverini asemaan en osannut astua.
Siksi olen sata kertaa loukannut vähemmän elitistisistä perheistä tulevia kavereitani kysymällä tyhmiä ja olettamalla vääriä asioita. (Onko sullakin kaameita traumoja siitä, että lapsena pakotettiin oopperaan? Aa, et ole koskaan käynytkään!)

Anne Munsterhjelm, Aino 2/2011

_______________

Kansliapäällikkö Erkki Virtasen (TEM) mukaan kyseessä on ”maailman parhaan pohjoismaisen mallin peruskorjaus, jotta se olisi maailman paras myös jatkossa”. Näillä näkymin myös koulutus ja kirjastopalvelut voidaan siirtää yksityisille toimijoille. Otetaanko halvimman tarjouksen tehnyt firma peruskorjaamaan maailman paras kirjastolaitos vielä paremmaksi?
Tämä on juuri sitä hölmöyttä, minkä kansalainen liittää päättäjien toimiin.

Ritva Hokka-Ahti, Kirjasto 6/2010

_______________

Aiemmin suoritettujen opintojen hyväksi lukeminen osaksi korkeakoulututkintoa nopeuttaa opiskelijan valmistumista.
Tämän todistamiseksi Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otuksen täytyi tehdä kyselytutkimus 3 380 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijalle.
Älkää nyt. Ihanko todella 40 metrin viivalta sadan metrin juoksun aloittava urheilija on oikealta lähtöviivalta lähtenyttä ennen maalissa?

Anna-Elina Matilainen, Turun ylioppilaslehti 4/2011

_______________

Heikkona hetkenä tuntuu, että parasta olisi lyödä hanskat tiskiin. Sanoutua irti kehityksestä, muuttaa syrjäkylän perukoille ja ryhtyä puolialkoholisoituneeksi pitkäaikaistyöttömäksi. Silloin ainakin tulevaisuudenkuva olisi selvä, vaikka mies ei välttämättä olisikaan.

Seppo Honkanen, Aviisi 4/2011

_______________

Yksi ylilyönti on vanhuuden liiallinen ihannointi: unelma auvoisesta vanhenemisesta, jossa vanhukset ovat viisaita, lämpimiä ja kokemuksestaan rakkaudella ohjeitaan jakavia. He ovat jopa ulkoisesti kauniisti harmaantuneita, pyöreäposkisia mummoja ja vaareja, jotka aikanaan tyynesti nukahtavat suvun ympäröimänä ajasta ikuisuuteen.
Toinen ylilyönti on nykyajan mielikuva supervanhuksista, jotka vielä kahdeksankymppisinä matkustelevat rinkka selässä ja suorittavat tutkintoja.

Pirjo Juhela, Mielenterveys 1/2011

_______________

Perussuomalaiset tekevät hyvää suomalaiselle demokratialle samalla tavalla kuin punk-rokkarit tekivät suomalaiselle rockille. Perusidea on, että nekin saavat soittaa, jotka eivät sitä lainkaan osaa.

mainos

Heikki Laurinolli, Aikalainen 5/2011

Pertti Laesmaa