Kirjoittanut pertti laesmaa

Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Vaalilupaus on yllättävän yksinkertainen ruokalaji. Tässä valmistusohje 4 henkilölle: 4 dl paskanmarjoja, 3 kpl poliitikkojen suusta hypänneitä sammakoita, 1 tl hölynpölyä ja 1 valkoinen valhe.
Valmistus: 1) Keitä vettä miedolla vaalihuuman alkulämmöllä, kunnes se alkaa kiehua. Lisää sen jälkeen paskanmarjat. 2) Kun paskanmarjat ovat kunnolla pehmenneet, lisää sammakot. Anna kiehua vielä jonkin aikaa. 3) Lisää hölynpöly vaalien ollessa kaikkein kuumimmillaan. 4) Sekoita mediamylläkässä. 5) Anna jäähtyä vaalihuuman jälkilämmöllä.”

Nimimerkki Eero, Tiedonantaja 15/2011

_______________

Luen Blue Wings -lehdestä kuvottavan tekstin ulkoministeri Stubbilta, jossa hän hekumoi tuoreella maabrändivaltuuskunnan raportilla. Siinä Suomelle viritellään kansainvälistä ”ongelmien ratkaisijan” imagoa. Stubb hirnuu haluavansa halata ja pussata Ollilaa, imagotyöryhmän puheenjohtajaa. Brändiraportti peräänkuuluttaa hännystelyä ja jeesmies-toimintaa. Se vinkuu intoa olla mukana ”auttamassa”, oli asia mikä hyvänsä. Kaikki tunnemme sen kaverin, joka yhdistyskokouksessa huutaa ”kannatetaan” vasta sen jälkeen, kun viisi muuta on ehtinyt ensin.”

Eero Tammi, Filmihullu 1/2011

_______________

Tämän hetken suosikkejani ovat opetus- ja kulttuuriministeriön selvitykset vuodelta 2003, joissa suositellaan nopeuttamaan opintoaikoja opintotukea vahvistamalla.
Selvityksissä näyttää siltä, että riittämätön opintotuki on ainoa merkittävä opintoja hidastava syy, johon valtiovalta voi vaikuttaa. Sen sijaan valtio ei pysty tuomaan Jamppaa takaisin Luulajasta, jonne se lähti Mirkun perässä.”

Juha Isotalo, Turun ylioppilaslehti 6/2011

_______________

Haastattelin äskettäin Laura Lepistöä. Hän kertoi, että vaikka haastattelut saa tarkistettavaksi, otsikon lukee monesti vasta lehdestä. Usein ne tuntuivat keksityiltä.
Jäin miettimään, minkälaisia otsikoita meidän keskustelusta olisi saanut. ”Tentit joustavat, minä en”, ”Ranskanopettajani terrorisoi” ja ”Nyt loppui teinien kanssa hengailu” tulivat nopeasti mieleen.
Oma lukunsa ovat naistenlehdet, joiden otsikointilogiikka ei näytä olevan missään kosketuksessa haastattelumateriaaliin. ”Nyt uskallan rakastaa” ja ”Tässä iässä olen sinut vartaloni kanssa” ovat kannessa vuosikymmenestä toiseen.”

Tuukka Hetemäki, Aino 3/2011

_______________

Kansa on puhunut, pulinat pois. Sama kansa, joka ei tiedä, mitkä puolueet ovat hallituksessa.”

Riku Vassinen, Markkinointi&Mainonta 19.4.2011

_______________

Usein kysytään, kuka hoitaa suorittavat työt, jos kaikki korkeakoulutetaan. Käsittääkseni osaamisella ja sivistyksellä ei ole ylärajaa, mutta joku tolkku pitäisi olla siinä, mitä vaatimuksia suorittavan työn tekijään kohdistetaan. Jos marketin kärrypojaksi kelpaa vain kielitaitoinen merkonomi, miten nuoret tai kuntoutujat koskaan työllistyvät?”

Stiina Hänninen, Aikalainen 7/2011

_______________

Suurempi huolenaihe on elokuvakirjallisuus ja sen tila. Muutamaa ilahduttavaa poikkeusta lukuun ottamatta päivälehtikriitikoiden teksteistä ei paista sen enempää elokuvahistorian kuin (minkään) kirjallisuuden tuntemus. Televisiosarjat sen sijaan tunnetaan etu- ja takaperin.”

mainos

Jouni Avelin, Kulttuurivihkot 2/2011

Pertti Laesmaa