Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Merkille pantavaa on, että mies ei tunnusta sukupuolineutraalia avioliittoa vaan toiminnan lähtökohtana on puhdas heterosuhde. Mikäli elokuvassa on homoja, ne esitetään naurattavassa valossa, hintteinä. Toisaalta tämä on pienessä maassa taloudellisesti perusteltava valinta: katsojalle voisi olla liikaa nähdä Samuli Edelmann & Peter Franzen kävelemässä käsi kädessä pitkin Hakaniemenrantaa, saati sitten tarjoavan toisilleen salmiakkia.”

Kari Pirhonen, Iso Numero, kesä 2011

_______________

Suomesta puuttuu norsunkantokilpailu.

Simo Frangen, Vihreä Lanka 24/2011

_______________

Kun sivistys seuraavan kerran taantuu, miltäköhän tulevat näyttämään sähkökirjaroviot?

Tuomo Heikkinen, Kaltio 3/2011

_______________

Mistä syntyi tuotantoon liittyvä Messias-usko? Koska osa kriitikoista ja valtaosa lehdistön edustajista ei oikeasti välitä elokuvista, heille merkitsevät isojen rahamäärien maininta ja Hollywood-assosiaatiot. Siksi Harlin oli automaattisesti kuin mestariteos, mitä sitten lapsenomaisesti vahvisti se, että elokuva kertoi Mannerheimista: suuri henkilö on yhtä kuin suuri aihe on yhtä kuin suuri elokuva.

Peter von Bagh, Filmihullu 3/2011

_______________

Vaikka ihmiset usein olettavat, että toimittajat menevät sinne, missä uutiset ovat, tosiasiassa uutiset tulevat sieltä, missä toimittajat ovat.

Martin Bell, Pakolainen 2/2011

_______________

Kaluston osalta on ollut vaikeuksia jäätymisen suhteen. Ku mä kuulin ton yks päivä radiost, mä aattelin, et nyt tarttee vanhan maikan rupee funtsaan, mikä tätä meiän snygii äidinkielt oikeen nykysin vaivaa. Ihan ku tarttis olla jotenki fiinimpi ku onkaa, ja sit sorvataan semmosii lauseit, joit ei bonjaa kukaan, ei ees se Lipposen lanseeraama sokee Reetta.

Raija Tervomaa, Tsilari 2/2011

_______________

Matkailumainoksessa on aina aurinkoista, kauniilla ihmisillä bikinit päällä ja hymy herkässä. Oikeassa elämässä nahka palaa, nenä kesii, kaupustelijat tulevat liian liki. Hanavedestä saa mahapöpön ja notkoselkäisestä sängystä niskasäryn.

mainos

Matkailualan kieli maalaa kuvaa, jossa tämä todellisuus ei näy. Kauniitten kuvien lisäksi kimalletta on myös esitteiden sanoissa. Luvataan irtiottoa arjesta, hemmottelua, ylellisyyttä, tyyliä ja laatua. Einesmaksalaatikon äärellä kotona on lupa unelmoida ”mahtavista makuelämyksistä” ja ”herkullisista meze-aterioista”.

Riitta Hyvärinen, Kielikello 2/2011

_______________

Viher-rkp:läinen seksielämä on sekoamassa. Rakastuminen ja henkisyys ovat tulossa voimiin. Perussuomalaisten nousu ei ollut lopullinen orgonienergian vapautuminen, mutta Suomi-neidon sisäisen kaipuun esiaste kylläkin. Suomi-neito haluaa kunnollisen rakastetun vastaamaan henkis-ruumiilliseen kutsuunsa.

Pertti Virtanen, Uljas 5/2011

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 30.6.2011