Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Vapaa-aikana löhöätte yhdessä sohvalla. Riittääkö se aktiviteetiksi?

Piia: Ajan Samin autolla Pispalan portaille, ja odotan autossa, kun hän juoksee portaat viiteen kertaan.

Sami: Kyllä välillä jotain tarttee olla. Elokuvia. Ja jääkiekkoa mennään katsomaan, kun kausi alkaa.

Marja Ikkala, Pam 12/2011

______________

Rauha Talonen, 6, on huomannut, että arvotavara tuppaa katoamaan
– Kaikki semmonen, mikä on tosi tärkeetä, niin kuin meikit ja lompakko.

Ulla-Maija Lammi-Ketoja, Lapsen maailma 8/2011

______________

Eipä ole valistus juuri tuulettunut. Ravitsemusihmisten pyhä ydin, lautasmalli, saa ihmiset luulemaan, että heidän terveydelleen on eduksi syödä neljänneslautasellinen eläimiä päivittäin, joka aterialla. Lautasmalli pitää terveenä ja hyvinvoivana ennen kaikkea eläinteollisuuden. Tieteellistä näyttöä kasvisruoan terveyseduista olisi aivan riittävästi, mutta ihmisten halutaan syövän eläimiä. Lämpimikseen sopii toki puhua kasvisten syönnin lisäämisestä, kunhan kuusi kourallista päivässä ei ole uhkaksi lihan kulutukselle.

Johanna Kaipiainen, Vegaia 3/2011

______________

Suuri ongelma on siinä, että maailma näyttää olevan valmis vääristämään kuvaansa kymmenen vuoden välein. Mieleeni tulevat Helsingin kadut 1990-luvun lopussa, jolloin moni näki asiakseen jonottaa korttelitolkulla saadakseen ostaa IT-yhtiöiden osakkeita satakertaiseen hintaan ymmärtäen hyvin, ettei siinä ole mitään järkeä, mutta ”kun kerran muutkin, niin ehkä sittenkin”.

Sauli Niinistö, Ulkopolitiikka 2/2011

______________

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on poliittisen tarinan kertoja. Eihän hyvää jutunkertojaa keskeytetä ja perätä tarinan johdonmukaisuutta tai totuusarvoa. Kukapa lähtisi kesken yhteisen saunaillan tutkimaan asiakirjoja ja tarkistelemaan asioiden taustoja. Jutut otetaan juttuina ja niiden annetaan vaikuttaa.

Oikeastaan Soini itse on jo tarinan aihe, Soinis-Timppa, josta isketään tarinaa. Hän on legendaarinen nokkelan kielensä ansiosta, jätkä, joka panee herroille jauhot suuhun. Soini ei tyydy sanomaan, että herrat ovat pihalla, vaan että samaiset henkilöt ovat pihalla kuin lintulauta.”

Outi Lauhakangas, Hiidenkivi 3/2011

______________

Kun tämän vuoden kisassa on 22 erikoiskoetta, ja jokaisen maalissa haastatellaan kymmenisen kuljettajaa, siitä tulee yli 200 pikkuista infopakettia. How was the stage? No problems.

mainos

Sitä me rallituristit kuuntelemme autoradioista ja paristoradioista kolme päivää. Siihen jää koukkuun. Rallin aikana ei ole olemassa muuta maailmaa, vain hassunnimiset erikoiskokeet -Evo, Hyväneula, Koukunmaa, Surkee, Jukojärvi ja muut. Ei paljon kiinnosta joku Yhdysvaltain velkakattokiista, kun se Hirvosen takapuskuri laahaa maata.

Joanna Palmén, Image 8/2011

______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 5.9.2011