Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Meidän kulttuurissamme ajatellaan mustavalkoisesti, että jotta olisit kunnon työntekijä, sinun täytyy olla täysiaikaisesti töissä. Ja jos on sairas, ollaan sitten kokonaan sairauslomalla.

Meillä Suomessa on ihan liian paljon väkeä työkyvyttömyyseläkkeellä, ja se johtuu osittain juuri tästä ajattelun mustavalkoisuudesta.

Clas-Håkan Nygård, Aikalainen 13/2011

_______________

Kun ensin kieltäydyimme järjestelmällisesti vastaamasta yksityiselämäämme koskeviin uteluihin, kuten koska olemme tavanneet tai kuinka kauan olemme seurustelleet, kieltäydyimme vastaamasta myös sukupuolielämää koskeviin kysymyksiin. Ehdotin, että voisimme laatia toisenlaisen isyydentunnustuksen, josta kävisi ilmi vain se, kuka on lapsen isä. Sehän on se olennainen tieto eikä se, ketä kukakin on pannut ja koska.

Elina Loisa, Tulva 3/2011

_______________

Lapsellisinta ikinä tarjottua ohjelma-ajattelua edustaa tosiaan tuo Yleisradion uumenissa ymmärrettävän hissukseen toimivien isojen ja pikkuisten johtajien korvaava ajattelu: koulutetaan meidän toimittajista dokumentaristeja! Asianomaiset ovat itse aivan tohkeissaan ja ovat ehtineet esitellä kahden viikon kurssituksen tuloksia aamutelevisioissa ja vastaavissa.

Peter von Bagh, Filmihullu 4/2011

Mainos loppuu

_______________

Tätä minnaamisen riemua bjyydaa meille mussat ja kaikki kulttuuriperintö, päälimmäisenä slangi, oman Stadin kieli. Se tuo potkua ja styrkkaa tähän olemassaoloon, koko maailmaan. Maailmaa ei muuten kantsi treenaa endraa, riittää ku snadisti treenaa bonjaa sitä.

Nimimerkki Pemu, Tsilari 4/2011

_______________


David Cameron ja Nikolas Sarkozy vierailivat äskettäin kapinallisten valvomassa Bengasissa ilmaisemassa tukeaan kapinallisille ja menivät vahingossa suoraan paikalle, jolla kapinalliset olivat viikkoa aikaisemmin julkisesti mestanneet väitettyjä Muammad Gaddafin ”palkkasotureita”. Vierailusta ja lynkkauspaikasta on olemassa videokin. Lehdistötilaisuudessa Cameron sanoi, että ”palkkasoturien pitäisi mennä kotiinsa”.

Nimimerkki Eero, Tiedonantaja 34/2011

_______________

Kolumnisti Jukka Relander kirjoitti elokuussa Uudessa Suomessa, että suurimpia 1990-luvun kulttuurimuutoksia oli se, että kaikkea mahdollista alettiin mitata rahassa: koulutusta, päivähoitoa, terveyttä, sairautta, uskontoa, maanpuolustusta ja kansantanhuja, esimerkiksi.

”Olihan se avartavaa. Kaikelle voitiin laskea täsmällinen arvo. Ja laskettiinkin”, Relander toteaa.

Annukka Ruuskanen, Teatteri 5/2011

_______________

Lempisinfoniani ovat neljäs ja seitsemäs. Ne ovat monisyisiä ja rakenteellisesti arvoituksellisia. Kun seitsemännen koodassa tulee lunta tupaan, ja Valse triste -sitaatin jälkeen päästään maaliin, tulee aina tunne, että onpa kuljettu huikea matka.

Okko Kamu, Rondo 9/2011

_______________

Pelikentällä olen joskus kuullut, että mene syömään porkkanaa tai jotain muuta typerää machoilua, mutta ei se hirveästi hipaise.

Tommi Kovanen, Nuorten Luonto 3/2011

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

Kommentoi Facebookissa
Avatar
  • 3.10.2011