Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien hassuimmat palat.

Maamiehen tietolaari ja työmiehen tunti voisivat tulla takaisin, vaikkapa nimillä ”maanviljelijän byrokratiaviidakko” ja ”yt-neuvottelijen aakkoset”.

Kikka Laitinen, Tiedonantaja 1/2012

_______________

Minä muistan vielä sen ajan, kun kaupat menivät lauantaisin kiinni kahdelta. Sitten käytiin saunassa ja alkoi viikonloppu. Se tuntui oikealta pieneltä lomalta.

Nyt ihmiset soittavat kriisipuhelimeen, jos kaupat ovat sunnuntaina kiinni.”

Tarja, 39, Ahjo 1/2012

_______________

Kaksi kaarta ja viiva keskellä. Maailman vanhimman symbolin voi bongata useimmiten vessojen seiniltä, mutta ensimmäinen kirkkovene piirrettiin luolan kattoon yli 35 000 vuotta sitten.

Vaasan yliopiston vessoista kirkkoveneitä ei löydy ainuttakaan. Tämä tarkoittaa sitä, että vuosituhansien perinne on Vaasan yliopiston osalta katkennut.

Tai että opiskelijoilla on parempaakin tekemistä.”

Vaasan Ylioppilaslehti 1/2012

_______________

Suomessa peleille luodaan hyväksyntää mielikuvalla hyväntekeväisyydestä, tavalla, joka on moraalisesti hämmentävä. Miltä näyttäisi, jos Alko tekisi samoin? Koskenkorvaa ei saa mainostaa ”hyvän mielen juomana”, joka tuottaa meille kaikille paljon hyvää. Alkon seinällä ei voisi lukea Dokaamalla autat. Miksi suhtaudumme rahapeleihin toisin? Onhan suuri osa alkoholinkin hinnasta veroa, jolla rahoitetaan yhteiskunnalle tärkeitä toimintoja.”

Jussi Valtonen, Psykologia 6/2011

_______________

Tuoreen selvityksen mukaan yhä useampi Guggenheim-museon parissa työskentelevistä helsinkiläistä vaikuttajista on sopivasti pajareissa puoltaakseen rakentamispäätöstä. Tähän mennessä pössyttelyyn on käytetty 2,5 miljoonaa euroa, minkä takia idea alkaa tuntua erittäin hyvältä, ellei kenties parhaalta idealta ihmiskunnan historiassa tähän mennessä ja myös pitkälle tulevaisuuteen.”

Usko Tyykkä, http://lehtilehti.fi/ 15.01.2012

_______________

Poleeminen verkkokeskustelu on vaikea laji. Vaikka harkiten suuntaamme debatin kärjen ihmisistä ohi, asioihin, aina joku loukkaantuu. Lisäksi puhumme saastuneella kielellä. Markkinatalouden käsitteet eivät tavoita mittaamatonta. Tarvitsemme uuden, autonomista tahtotilaa kuvaavan kieliopin, moniarvoista pohdintaa sietävän tilan, jossa kukaan ei osta, tahdo eikä myy mitään.”

Jouko Kämäräinen, Elonkehä 1/2012

_______________

Siviilipalveluksen lisääntyminen on hyvä juttu. Jos venäläiset miehittävät Suomen, niin meillä on ainakin kirjastot hyvässä järjestyksessä.”

Lotta Backlund, Libero 4/2011

_______________

-Miten ne valtaoikeudet nyt siis menivätkään?

-Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistyössä median kanssa.”

Pekka Sauri, Vihreä Lanka 1/2012

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 31.1.2012