Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Nykyään Suomessa tutkitaan ihmiskauppana lähinnä työrikoksia, kiskontaa ja orjuudessa pitämisen olosuhteita. Jos valtiot maksavat Kansainväliselle siirtolaisjärjestölle IOM:lle siitä, että ihmisiä poistetaan maasta, on sekin eräänlaista ihmiskauppaa. Esimerkiksi romanisiirtolaisten kohdalla tuli mieleen, että harjoittaako Helsingin kaupungin sosiaalivirasto ihmiskauppaa siirrellessään romaneita rahasummia vastaan pois maasta.

Katja Tuominen, Tulva 1/2012

_______________

Paavo Väyrynen on ollut olemassa jo silloin, kun oli sota. En nyt ole varma, oliko se Persianlahden sota vai toinen maailmansota.

Eino Elsinen (6 v.), Lapsen maailma 2/2012

_______________

Jos jostain on todistettua hyötyä, kuten vaikka Cognitive skills -ohjelmasta, sitä kannattaa käyttää. ”Paska on paskaa, vaikka se tuotaisiin Pariisista saakka”. Makaronien liimailu papereille tai kolmelle vangille kolmesataapaikkaisessa vankilassa järjestettävä musiikkiterapia ei ole tehokasta eikä toimivaa, saati sitten vaikuttavaa tai vakuuttavaa vankeinhoitoa. Yksinkertaista elämänhallintaan liittyvää toimintaa, ajatteluun vaikuttavia pitkäkestoisia toimintaohjelmia sopiville vangeille. Sellaista tarvitaan, eikä taivaanrannan maalausta.

Tuomas Hanhikangas, Uljas 1/2012

_______________

Arska on viisikymppinen puistotyöntekijä, joka puhuu Tampereen murretta tupakka suupielessä. Äiti laittaa hänelle ruokaa, pesee hänen pyykkinsä ja maksaa hänen asumiskustannuksensa. Arskalle jää rahaa ”saksalaisiin autoihin, venäläisiin huoriin ja North State -savukkeisiin”. ”Katsokaas pojat, kun kesätuuli puhaltaa hameen alle ja alahuulet sanovat bling-blong”, Arska huutelee Kubota-traktorin ikkunasta havaitessaan kesämekkoisen naisen.

Seppo Honkanen, Aviisi 2/2012

_______________

Olin kuudesluokkalainen kun Samantha Fox ja pian sen jälkeen Sabrina nousivat suuren yleisön tietoisuuteen. Se oli meille kehittyville tyttölapsille helvetillistä aikaa. Pojat vertasivat meitä ihailemiinsa povipommeihin ja haukkuivat päivittäin laudoiksi.

Olen usein miettinyt, millaista on olla kuudesluokkalainen tänä päivänä, kun tienvarsimainokset, elokuvat, televisio, lehdet ja internet vyöryttävät päälle stereotyyppistä naiskuvaa. On kukkahattutätejä, lepakkofemakkoja, pissiksiä ja kympin tyttöjä.

Ira Koivu, Kirjasto 1/2012

_______________

Venäjällä on sananvapautta ja erilaisia tietokanavia. Toiset niistä ovat massiivisia, joidenkin vaikutus on vähäinen. Nettiin pääsevät saavat vaihtoehtoista tietoa. Joku on sanonut, että jos vesimelonia näytetään joka päivä televisiossa neljän vuoden ajan, se todennäköisesti valitaan presidentiksi.

Niin kauan kuin kaikilla ehdokkailla ei ole samanlaista pääsyä televisioon, mielipidemittauksissa ja ranking-listoissa on hyvin vähän perää. Putinia näyttävissä kanavissa on stop-listoja, joten oppositiojohtajat eivät ole näkyvillä.

Mihail Kurvinen, Karjalan Kuvalehti 09/2012

mainos

_______________

Naapurin puolella paukkui nurin isoja kuusia, yksi langalle. Vaimo huusi myrskyn yli, että radiossa viranomainen käski minut sisälle. […] Yleissivistykselläni tiesin, että viranomainen tiedottaa Radio Suomessa, käskihän se jo minut sisälle. Muuten en tuota renkutus- ja lässytyskanavaa kuuntele kuin aseella uhattuna, vaikka sinne olen luonto-ohjelmia tehnyt yli 30 vuotta. Tulihan sieltä tietoa:”Suomessa on 300 000 taloutta ilman sähköä”. Muuta ei iltaan mennessä kerrottukaan, mutta mökä soi niin kuin ennenkin. Senaatintorilla kaikki hyvin.”

Pertti Koskimies, Elonkehä 2/2012

_______________

Tylsyys on epidemia. Olen aina kuvitellut, että se on ongelmistamme vähäisimpiä. Nälänhädän rinnalla pitkästymisestä valittaminen tuntuu naurettavalta, mutta jos puoli maailmaa ampuu ritsalla lintuja luottokortin kokoisen näytön ääressä, on ilmiölle suotava ainakin muutama ajatus. Eikä tässä nyt parempaakaan tekemistä ole.

Jantso Jokelin, Turun Ylioppilaslehti 3/2012

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 29.2.2012