Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Kielitoimiston sanakirjaan on lisätty myös seuraavat uudet hakusanat: aah, auts, hm, hmh, hmm, höh, iik, jee, jees, jes, jess, jipii, jippii, kääk, lääh, niisk, pah, plääh, puh, pus, puuh, pöh, pöö, wau (vau-muodon rinnalle), vautsi, viuh, yäk (yök-muodon rinnalle), äh ja äsh.

Leena Joki, Kielikello 1/2012

_______________

Kiitos… kiitos, whoa… Antakaas minulle F-sointu…Antakaa minulle G… Antakaa minulle E… ja sitten takaisin äffään… Siinä on kaikki soinnut, jotka tunnen, kokonaista kolme kappaletta… Puijasin kaikkia vuosikaudet… Luulette, että osaan soittaa kitaraa, mutta enpäs osaakaan… Sitä varten minulla on täällä palkattuja kavereita… (yleisöstä: ”Tule eteen ja laula meille!”) … Kyllä, yritän tässä aloitella, mutta minä vasta heräsin…

Elvis Presley Timo Nybergin artikkelissa, The King, 1/2012

_______________

Urheilussa on jo totuttu huipulle kiivenneiden urheilijoiden ökypalkkioihin. […] Äijistähän tässä on lähinnä kyse. Naiset harvemmin pääsevät sellaisille osuuksille. Huippuesimerkkinä oli äskettäin Veikkaaja-lehdessä ollut ammattinyrkkeilijä Eva Wahlströmin tarina urheilu-uransa alkuajoilta.
– Oli kisoja, joista miehet saivat rahapalkintoja, naiset mitalin. Yhtenä vuonna naiset saivat SM-kisoissa mitalin lisäksi sukkahousut.

Nimimerkki Kapeaharteinen, Tiedonantaja 12/2012

_______________

Meidän olisi ehdottomasti ideoitava uudenlaisia matalan kynnyksen toimintamuotoja, ja ennenkaikkea oltava uskomatta mitä kaupunki sanoo. Näissä tavoitteissa olen edelleen talonvaltaajien puolella.
Ymmärrän kuitenkin myös tontin omistajaa, joka ei näe sormiväreissä tai munasiltaan soitetussa punkissa pitkän linjan kehitysmahdollisuuksia.

Jantso Jokelin, Turun ylioppilaslehti 5/2012

_______________

Paikalliset kutsuvat La Islaa ”Leskien saareksi”, La isla de las viudas, sillä kylän miehistä 70 prosenttia sairastaa munuaistautia. Yhteistä miehille on se, että he tekevät raskasta fyysistä työtä sokeriruokopelloilla. Sokeriruokopeltojen pääsato, etanoli, kuljetetaan biokaasubuumin ydinalueille Yhdysvaltoihin ja EU-maihin. […] Suomessa ja muualla Euroopassa mentiin viime keväänä tolaltaan, kun heräsi epäily, että etanolia sisältävä E10-bensa voi pilata rakkaiden autojemme moottorit.

Inka Haukka, Maailman Kuvalehti 3/2012

_______________

Oikaisu: Ainon numerossa 1/2012 olleesta jutusta ”Aino lanseeraa oman tuoteperheen” saattoi saada käsityksen, että Aalto-yliopistolla ei ole omia mukeja. Näin ei ole, vaan Aallolla on omia mukeja. Niissä on Aallon tuttu logo, jossa on A-kirjain ja jokin välimerkki.

Aino, 2/2012

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 10.4.2012