Lukuaika: < 1 minuutti

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Elokuva ei ole totta. Mikään ei ole todellisempaa kuin elokuva. Elokuva näyttää totuuden. Ymmärrämme ”todeksi” vain sen, mikä meille kerrotaan elokuvan keinoin.
Viimeisen kahden vuosisadan aikana keksimistämme teknologioista elokuva on eittämättä se, joka on muokannut ihmislajin suhdetta ympäröivään todellisuuteen kaikkein voimakkaimmin. Ymmärryksemme todellisuudesta rakentuu tavoista, joilla me sitä kerromme, ja elokuvan logiikka on kuin huomaamatta imeytynyt muihinkin taiteen ja kertomisen lajeihin: yhä useammin kertomakirjallisuus tuntuu elokuvan tai tv-sarjan käsikirjoitukselta, yhä useammin teatteriesitykseen halutaan lisätä videokuvaa.”

Paavo J. Heinonen, Kaltio 4/2012

_______________

Mannerheimin näyttelijän tietopohjaa kuvaavat Telleyn kommentit. Kun Telleyltä kysytään, millaisena hän näkee Mannerheimin nyt, hän vastaa ”vau, vau, vau, vau”.”

Nimimerkki Eero, Tiedonantaja 29/2012

_______________

Teija Sopanen tuli joskus Kosmoksessa utelemaan Seuraa varten, että mitä seuraavaksi. Koska ajattelin, että Kosmoksessa pitäisi saada olla rauhassa, sanoin Karamazovin veljekset. Piskonen, Pellonpää, Toikka, joku neljäs ja Edvin Laine isänä. Se uutinen julkaistiin sitten Seurassa.”

Anssi Mänttäri, Filmihullu 3/20122

_______________

Miksi ihmistä pidetään törsäilevänä snobina, jos hän ilolla maksaa 7 euroa juureen leivotusta luomulimpusta, mutta kolmostuopista sama hinta pulitetaan mukisematta.”

Riikka Suominen, Iso Numero, kesä 2012

_______________

Suomalaisittain tuntuu tärkeältä, että amerikkalaiset nuortenkirjailijat uskaltavat kaihtelematta puhua köyhyydestä. Amerikkalaisessa ja varsinkin brittiläisessä nuortenkirjallisuudessa on poliittista voimaa. Suomalaisissa nuortenkirjoissa keskitytään lähinnä ympäristötuhoihin ja kamaliin aikuisiin; köyhyydestä ei meillä juuri kirjoiteta.”

Ismo Loivamaa, Lapsen Maailma 8/2012

_______________

Itsemurhien määrä on tuplaantunut sinä aikana, jona troikka (Euroopan komissio ja keskuspankki sekä Kansainvälinen valuuttarahasto) on johtanut Kreikan säästöohjelmaa. Tukipaketeilla ja vakausmekanismeilla on taattu, ettei pankkiirien tai meklareiden ole tarvinnut hyppiä ikkunoista.”

Antti Ronkainen, niin & näin 2/2012

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 6.9.2012