Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien antia.

…..harmaa monotoninen betoni on saanut uuden, iloisemman ilmeen. Seiniä koristavat upeat graffitit, joiden tekijät ovat sydänyöllä lyhtyjen valjussa valossa ilmeisen paljon vaivaa nähneet.
(…)

Eikä aikaakaan, kun yli 80 desibelin meteli täytti tienoon kerskakulutukseensa tikahtuvan, tupakkahuulisen ja löysännäköisen kaksijalan ”puhdistaessa” seiniä näistä sielujen ja sydämien ilokuvaelmista. Ihminen on ihmiselle susi.”

S. Markuksela, Elonkehä 10/2012

_______________

Viel joku vuos sitte kaveerattiin, et pikkujoulut oli varsinaiset irvottelubailut. Jengi dokas ilmast brenkkuu niinku ne ei ois ikinä häppää nähny. Firma oli redi, ku bjuudas safkat ja vinkut. Kannatti kittaa. Juhlafiilis vaan loppu viimeistään aamulla. Oli kankkunen ja usein viel morkkis. Oli tullu sanottuu suorii sanoja pomolle, sekstattuu duunikaverii tai tehty joku muu surkee moka. Nykyisin ei näit enää kuule. Joko juhlat on tullu siistimmiks tai sit aiemmat jutut oli vaan kaupunkilegendaa.”

Raija Tervomaa, Tsilari 5-6, 20122

_______________

Harvoilla kävelykaduillamme pitäisi saada nauttia rentoilusta ja vaikkapa näyteikkunoiden katselusta, mutta auta armias! Pian ärsyynnyt näppärästi pujottelevasta vaihtoehtonuoresta tai tiukoissa pyöräilytekstiileissä kiiruhtavasta. Varmasti suurin osa näistä sporttihenkisistä vauhdin hurmasta nauttivista polkijoista on miehiä, jotka tankosesongin jälkeen siirtyvät ratin taakse.”

Risto Larjavaara, Enemmistö – Majoritet 2/2012

_______________

Niin sanotusti vasemmistolaisen Hollywoodin silmissä Yhdysvaltain ainutlaatuisuus on Floridan rollaattorikansan konhotusta.”

Jouko Luhtala, Turun ylioppilaslehti 14/2012

_______________

On keskikesä Tukholmassa. Samalla peltotilkulla toisiaan yrittävät sietää Pohjoismaista tulevat queerfeministit, paperittomat siirtolaiset, akateemiset puhujat, ulkohuussien nikkaroitsijat ja kansankeittiöiden kokit. Vuosittain ympäri Eurooppaa järjestettävä No border -leiri vastustaa valtioiden rajakontrolleja ja puolustaa ihmisten vapaata liikkumista. Ruotsin leiri julistautui antisekstiseksi tilaksi. Eripuraa aiheutti vain teorian ja käytännön yhteensovittaminen.

Onko mieheltä seksistinen ele ottaa paita pois, kun muut tilassa olevat eivät voi sitä yhtä mutkattomasti tehdä? Riitaisten väittelyiden jälkeen leiristä päätti lähteä ryhmä feministejä, joiden mukaan ”miehiksiluettujen” heiluminen ilman paitaa on suoranaista väkivaltaa muita kohtaan.”

Heta Nuutinen, Tulva 4/2012

_______________

Turkis on kiiltävä haavekuva juuri sinusta Elizabeth Taylorina tai muuna Dynastian Alexiksena laskeutumassa ColbyCo:n tai Stockmannin portaita alas. Huulipunamyyjien päät kääntyvät, köyhät huokaavat ja äveriäät herrasmiehet ratkeavat hymyyn.”

Sampo Marjomaa, Animalia 4/2012

mainos

_______________

1980-luvun jälkeen suomalainen media menetti otteensa siihen, mitä on kulttuuri. Alettiin luulla, että kulttuuri on uutinen, sellainen kuin Oksasen romaanin myyntiennätys.”

Antti Alanen, Kritiikin Uutiset 3/2012

_______________

Kulttuuri muuttuu sitä mukaa kuin vapaita käyttävien miesten määrä kasvaa. Ruotsissa miehen osallistuminen perhe-elämään katsotaan jo meriitiksi ja se kannatta merkitä cv:hen; kyky huolehtia lapsista arjessa kertoo sosiaalisista ja luovista kyvyistä.”

Elina Tanhua, Lapsen Maailma 11/2012

_______________

”Hän korostaa pirteyttä, energisyyttä ja positiivisuutta, koska alakulo on heikkoutta, ja heikkous ei ole voittajien juttu. Hän kaipaa hierarkioita, kuria ja järjestystä sottaisemmalle ainekselle, mutta puhuu yksilönvapaudesta ja kokee, että häntä itseään säännöt eivät koske.

Hän osaa hymyillä maireasti, mutta ylenkatsoo heitä, joilla ei ole hänelle mitään annettavaa. Se on heidän oma syynsä, sillä työttömät ovat valinneet työtä vieroksuvan laiskan elämän, sairaat ovat eläneet epäterveellisesti ja masentuneet eivät jaksa tsempata tarpeeksi.

Hänen oma hyvinvointinsa johtuu puhtaasti hänen omista kyvyistään, joten hän ei ole velkaa kenellekään. Hän on menestyjä, joka on ihan omin rahoin miljoonansa ansainnut. Niitä ei vieraisiin kirstuihin varistella.”

Seppo Honkanen, Aviisi 14/2012

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 10.12.2012