Lukuaika: < 1 minuutti

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

”Olen huonolla tuulella, kun katson tätä huimaa markkinavetoisuutta, joka ujeltaa korvissa kuin tuuli. Se on niin elämää hallitseva totaliteetti. Ihmiset ovat markkinatuotteita. Minulla on tästä painajaismainen visuaalinen kuva, jossa hirvittävä lauma virnuilevia kääpiöitä hyppii toistensa selässä ja tungeksii saman tunkion laelle, kun taustalla kiljuva kapitaali soittaa pirunviulua. Se on ahdistavaa, kaiken sulkevaa, tämän talouskielen papillisuus ja kattavuus. ’Pappien sinertävä atavismi’, kirjoitti Pablo Neruda.”

Eero Tuomikoski, Filmihullu 6/2012

”Teen blues-levyä, joka tulee ulos 2014. Projektissa on mukana hienoa väkeä, kuten Loost Koosin Väiski ja mun faija.”

Heikki Kuula, UBIK 1/2013

”Turkis on kiiltävä haavekuva juuri sinusta Elizabeth Taylorina tai muuna Dynastian Alexiksena laskeutumassa ColbyCo:n tai Stockmannin portaita alas. Huulipunamyyjien päät kääntyvät, köyhät huokaavat ja äveriäät herrasmiehet ratkeavat hymyyn.”

Sampo Marjomaa, Animalia 4/2012

”1980-luvun jälkeen suomalainen media menetti otteensa siihen, mitä on kulttuuri. Alettiin luulla, että kultturi on uutinen, sellainen kuin Oksasen romaanin myyntiennätys.”

Antti Alanen, Kritiikin Uutiset 3/2012

”Sarjakuva on pitänyt pintansa viihdetarjonnan lisääntyessä. Monissa suomalaisissakin lehdissä julkaistaan sarjakuvastrippejä, ja vaatetuksensakin puutteellisuuden vuoksi kiistelty Aku Ankka on oppinut jopa suomen kielen murteita vuosien saatossa.”

Tarja Mäkitalo, Vaasan ylioppilaslehti 1/2013

”Kulttuuri muuttuu sitä mukaa kuin vapaita käyttävien miesten määrä kasvaa. Ruotsissa miehen osallistuminen perhe-elämään katsotaan jo meriitiksi ja se kannattaa merkitä cv:hen; kyky huolehtia lapsista arjessa kertoo sosiaalisista ja luovista kyvyistä.”

Elina Tanhua, Lapsen Maailma 11/2012

”Moni seisoo pahassa paikassa linja-autossa, suojatiellä tai kaupan kassalla. Paha paikka kaikuu korviin kesken vaipanvaihdon, kertausharjoitusten tai joulukuusen koristelun. Pahaan paikkaan voi joutua johtoryhmän maanantaipalaverissa, eduskunnan täysistunnossa ja kamarimusiikkikonsertissa. Paha paikka kuuluu saunasta, hammaslääkäristä ja auton ratista. Moni suomalainen huutaa: ’Nyt olen pahassa paikassa!’”

Rauni Anita Martikainen, Aikalainen 11/2012

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 30.1.2013