Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muuallakin osataan.

EU:n ’sosiaalinen ulottuvuus’ on kunnon EU-kieltä. Se kuulostaa hyvältä ja kaikki kannattavat sitä, mutta kukaan ei oikein tiedä mitä se tarkoittaa.

Pekka Nurminen, Pam 8/2013

_______________

Turkistarhauksen puolustajat toivat keskusteluun niin sotaveteraanit kuin itkevät lapset. Moni edustaja jaksoi edelleen viitata laittomaan toimintaan. Vertailu muuhun eläintuotantoon ja viittaukset Kiinaan olivat yleisiä.

Kati Pulli, Animalia 2/2013

_______________

Suomi 2013 on maa, jossa ei ole juuri lainkaan alle 40-vuotiaita intellektuelleja. Sivistyksellä ei tiettävästi tienaa mitään eikä menesty Idols-kilpailuissa, joten miksi pitäisikään olla?

Lauri Timonen, Filmihullu 3/2013

_______________

Oman otantani mukaan pojat suhtautuvat kirjoihin arvostavasti, kohtelevat niitä hyvin ja lukevat paljon. Tytöille taas kirjan arvo mitataan niiden päästäminä paukahduksina, kun ne putoavat hyllystä lattialle.
Hyvä on, otokseni on kahden hengen kokoinen. Ja tyttö on vasta kolme. Mutta näin se menee meillä.

Jukka Relander, Kirjastolehti 2/2013

_______________

Suomi on tällä hetkellä kurillinen maa. Sitä vaaditaan joka paikkaan: talouteen, kouluun, nuorisoon ja vanhempiin. Aina jonkun muun pitäisi hoitaa hommansa ja käytöksensä paremmin, ja jollakulla muulla on tuo ojentamisen oikeus. Mitä itse voisin tehdä tai ajatella, näyttää unohtuneen.

Elämä on osoittanut, että väljyys ja vaihtoehdot voivat myös tuottaa tulosta ja niin mielikin on parempi. Ainakin nuorison suhteen sopu olisi parempi kuin komento. Siis vapaa kasvatusko? Eipä tietenkään, mutta sodanjulistuksessa me häviämme. Pikkuisen pitää painia ja laittaa vastaankin, mutta tulevaa mestaria ei pidä tyrmätä. Eihän se ole sparraajan tehtävä.

Seppo Sauro, Lapsen maailma 6–7/2013

_______________

Eurooppalainen romaniongelma tuntuu täällä meillä varsinaisesti vain niissä ihmisissä itsessään, jotka heräävät autosta aamuviideltä lähteäkseen soittamaan haitaria kadulle.

Kimmo Oksanen, Amnesty 2/2013

_______________

mainos

Tähän samaan liittynee vimmattu tarve kirjata saavutuksia esittelyihin ja mainoksiin, nimekkäitä opettajia ja suurkaupunkeja listakaupalla jo teini-ikäisillä tarjokkailla. Voinhan olla vain hapan kun tällaisia listoja minulla ei ole, mutta mainoshan on kuitenkin vain mainos. Yritetäänpä tätä:

Säveltäjä Tapani Länsiö on tarjonnut teoksiaan mm. New Yorkin ja Berliinin filharmonikoille, Bayreuthin ja Salzburgin oopperajuhlille. Hän on pyrkinyt mm. Boulezin, Stockhausenin ja Saariahon mestariluokille sekä suunnitellut laajaa oman musiikkinsa äänitekokoelmaa sekä Sonylle että DGG:lle. Juuri nyt hän odottaa tilauksia sekä Saksan suurilta orkestereilta että Yhdysvalloista.”

Tapani Länsiö, Rondo 6/2013

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 2.7.2013