Kirjoittanut pertti laesmaa

Mikkelin Newport

Lukuaika: < 1 minuutti

Mikkelin Newport

Jazzdiggari pääsi oopperan kanssa tähtimatkalle.

Meitä oli parisenkymmentä, jotka lähdimme aamulla oopperan takaa bussilla kohti Otavaa. Tarkkaa määrää ei tuntunut tietävän Nixukaan, Suomen Kansallisoopperan patarumpujen soittaja, vaikka veti porukkaa.

Tarkka lukumäärä lienee jälkeenpäin laskettavissa Otava Happy Jazzissa otetuista lehtikuvista. Bussissa matkustavien määrä oli kuitenkin yhtä suurempi, koska minä olin mukana jäniksenä.

”Olet sinä aika sissi, kun lähdit mukaan!” sanoi Reija Lang jollain taukopaikalla. Totta. Olen aina yhdistänyt itseni Hectorin kappaleessa Ake, Make, Pera ja mä enemmän ujoon kertojaan kuin siihen kaimaani.

Soundcheckin aikana Hani soitti. ”Tunnut olevan taas Espalla!” ”Missään Espalla ole. Ollaan bändin kanssa Otavassa keikalla.”

Konsertin aloitti Opera Big Band feat. Reija Lang, Conductor Jukka Linkola. Tribute to Anita O´Day. Reija oli ihan Anita. Ihana mekko, valkoiset hansikkaat ja korkokengät. Hattua ei tosin ollut. Tuskin puutetta huomasi kukaan muu kuin minä.

Reija on paitsi ylittämätön jazzlaulajatar, myös käsittämättömän hyvä juontaja. Tämän olemme todenneet Kilun kanssa moneen kertaan. Kuulutuksissaan Reija sanoi tilaisuuden muistuttavan tunnelmaltaan Newportin festivaaleja. Ihan totta! Sama oli tullut minullekin mieleen.

Viimeistään paluumatkalla bussissa tunsin kuuluvani täysin seurueeseeni. Oltiin hyviä! Hyvä me, ajattelin.

Lue lisää Fifistä.

Pertti Laesmaa