Kunnon klubimeininkiä

Arvostelussa The Five Corners Quintetin levy The Helsinki Sessions (Recorded live).

The Five Corners Quintetin synnyssä alkuperäisenä ideana oli vain kokeilla, miten modernilla studiotekniikalla voisi luoda tanssittavaa, mutta perusolemukseltaan klassista 1950–60-lukujen groovejazzia, esimerkiksi sampleista rakennetuilla basso- ja rumpukompeilla.

Ensimmäiset levyt olivat menestys. Rytmiraidoilla ryhdyttiin käyttämään enemmän livemuusikoiden soittoa. Keikkakysynnän vuoksi projektista tarvittiin myös liveversio.

Liveporukan kokoonpanoksi vakiintui Timo Lassy (foni), Jukka Eskola (tr), Mikael Jakobsson (p), Antti Lötjönen (b) ja porukkaa luotsaava Teppo Mäkynen (dr).

Yhtye on kiertänyt ympäri maailmaa jo ties minkälaisilla keikka-areenoilla.

Tällä levyllä ollaan Viiskulman Viisikon kotikaupungissa Stadissa, Musiikkiteatteri Kapsäkissa viime helmikuisena pakkasiltana. Bändi on tapansa mukaan iskussa ja yleisö elää vahvasti mukana.

On juhlaa päästä kotisohvallaan tällaiseen klubitunnelmaan!

The Five Corners Quintet: The Helsinki Sessions (Recorded live). Ricky-Tick Records 2010. Viisi tähteä.

Pertti Laesmaa

Kommentoi Facebookissa

pertti laesmaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.