Kolme kertaa viikossa

Arvostelussa Reija Lang Trion levy Soundoscope.

Kävin kuuntelemassa Reija Langia Birdlandissa, Espan lavalla ja Juttutuvassa – kolme kertaa saman viikon aikana. Ja ihan turhaan minua ei liikkeelle saada.

Lang on aivan uskomaton jazzlaulajatar. Ketään hän ei jäljittele, vaikka monet suuret nimet aina Anita O´Daysta lähtien tulevatkin mieleen.

Erikoinen on myös tämä albumi. Säestämässä ovat Petri Krzywacki (kitara) ja Mikko-Ville Luolajan-Mikkola (viulu ja basso).

Gillespieta, Monkia, Mingusia, Porteria ja Evansia löytyy, mutta parivaljakko Luolajan-Mikkola/Lang osoittaa säveltäjänä ja sanoittajana, että perässä ollaan tulossa.

Lang näyttää, että kolme kertaa viikossakin on turhan vähän. Krzywacki taituroi ja Luolajan-Mikkolan soolot saavat aikaan suoranaisia puistatuksia.

Kolmikko tekee itsensä näköistä musiikkia erikoisella kokoonpanollaan. Tuloksena on levy, jota voi vain ihmetellä.

Suorastaan häikäisevää kotimaista tuotantoa!

Reija Lang Trio: Soundoscope. Hub Productions 2010. Viisi tähteä.

Pertti Laesmaa

Kommentoi Facebookissa

pertti laesmaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.