Lukuaika: < 1 minuutti

Kallio Whitexploitation

Arvostelussa Heikki Kuulan levy Blacksuami.

Yellowmic-levy-yhtiölle riimittävä Heikki Kuula odottelee vielä vuoroaan suomiräpin kapean kärjen takana. Ja paikan miehelle levylistoilla soisikin – semminkin jos tämä tarkoittaisi jonkin bileräp-duon katoamista maailmankartalta.

Kuula on nimittäin Blacksuami-levyllä kaikkea muuta kuin juhlakansan asialla. Spuget,narkit, huorat ja sutenöörit tavoittelevat taivaspaikkaansa epätoivoisin keinoin Kallion kovassa arjessa. Pikku räkänokkakin tekee ilkivaltaa vain herättääkseen yh-äitinsä saippuaoopperoiden aiheuttamasta autismista.

Tämä kuvasto ajaa Kuulan katuviisaudessaan ajoittain kornin puolelle. Kalliosta tehdään Comptonia, eikä se Comptonkaan taida ihan näin karu olla. Usein Kuulan tapa esittää asiat sellaisinaan vie lähelle sosiaalipornoa, välillä angstin määrä törkkää tunnelman mahtipontisen puolelle.

Kuula tekee kuitenkin päätyönsä hyvin: riimittely ja ulosanti nokkeline tyylilajien vaihdoksineen tuovat levyn voiton puolelle. Kun levyn taustoista löytyy vielä Kings of Conveniencen (!) akustista herkistelyä, ei Kuulan huumorintajua voi epäillä.

Heikki Kuula: Blacksuami. Yellowmic Records 2010. Kolme tähteä.

Tapani Möttönen

  • 7.9.2010