Kirjoittanut Jari Tamminen

Kakskyt vuotta

Lukuaika: < 1 minuutti

Kakskyt vuotta

Arvostelussa King Cannibalin levy The Way of the Ninja.

Brittiläinen Ninja Tune juhlii 20-vuotista taivalta levy-yhtiölle soveliaalla tavalla: se julkaisee kasan levyjä. Kokoelmat ovat parasta a-luokkaa.

King Cannibal on kasannut yhtiön julkaisemista biiseistä mega-timantti-turbo-miksauksen. The Way of the Ninja -levyssä on 250 kappaletta, jotka on paloiteltu, yhdistelty ja sekoitettu rullavaksi 74-minuuttiseksi mahtavuudeksi. Tyylilajit vaihtelevat levyllä rennosta jazzista elektroniseen tunnelmointiin, folkiin, hiphopiin ja räkäiseen dubstepiin.

Menneitä tulevaan yhdistellään XX-kokoelmilla, joita ilmestyi kaksi tupla-cd:tä sekä neljä 12’’-vinyyliä. Levyt sisältävät vanhoja biisejä uudelleen miksattuina ja päivitettyinä tämän päivän soundeille. Myös XX-kokoelmilla musiikin kirjo kattaa lähes kaikki ajateltavissa olevat urbaanin rytmimusiikin genret kuluneilta kahdelta vuosikymmeneltä.

Juhlajulkaisut muistuttavat Ninja Tunen roolista uusien artistien ja tyylien nostamisessa yleiseen tietoisuuteen. Uskon, että vanha jaksaa pysyä uudistumiskykyisenä tulevaisuudessakin.

King Cannibal: The Way of the Ninja. Ninja Tune XX vol. 1-6. Ninja Tune 2010. Viisi tähteä.

Jari Tamminen