Kirjoittanut Hannele Huhtala

Joskus sattuu ja sitten voi huutaa

Lukuaika: < 1 minuutti

Joskus sattuu ja sitten voi huutaa

Särkyneet: Kaupungin Kutsu. Combat Rock 2012.

Särkyneet on ihan huippu punkpop-rockbändi Helsingin Kalliosta. Uudella Kaupungin kutsu -levyllä yhtye jatkaa samalla linjalla kuin aiemmalla äänityksillä. Simppelit sovitukset imaisevat mukaansa. Sanat kertovat tunnistettavia yksityiskohtia elämästä, lähinnä parisuhteista, niiden puutteesta ja kiemuroista. Kappaleessa Ex-Talonmies on omituinen viittaus Salatut elämät -sarjaan, mutta mitäpä siitä. Kaupungin kutsun tuntee suonissa – enkä mäkään vielä tiedä mitä haluan.

Särkyneet eivät kaihda kunnon iskelmäsoundiakaan, kun sille on tarve. Kansikuvituksissa kukkivat horsmat keskellä kalliolaisia kerrostaloja. Ihana yhdistelmä urbaania ja maaseutu-unelmia!

Kappaleet ovat laulaja-kitaristi Millan käsialaa. Mukana on yksi käännöskappale brittiläiseltä 1970-luvun lopussa aloittaneelta Wire-yhtyeeltä.

Tammikuun 4. päivänä Särkyneet voi nähdä Tavastialla. Mukana on toinen kalliolainen bändi, vuoden punksensaatioksikin mainittu Pää Kii, jonka omalaatuisena nokkamiehenä on kakkahätämiehenä tunnettu Teemu Bergman.

Särkyneet: Kaupungin Kutsu. Combat Rock 2012. Neljä tähteä.

Hannele Huhtala