Lukuaika: < 1 minuutti

Jonglöörit helvetistä

Arkhamin Kirjasto: 
Torches Ablaze. Ektro Records, 2012.

Mikä yhdistää Metallicaa, poppari Samae Koskista ja Porin hullua neroa, Jussi Lehtisaloa? Kaikki ovat tehneet musiikkia, jota on innoittanut vuonna 1890 syntynyt yhdysvaltalaiskirjailija H. P. Lovecraft. Lehtisalo ja Koskinen suoriutuvat tästä merkittävästi Metallicaa paremmin. Kaksikon Arkhamin Kirjasto -kokoonpano tuottaa death metal- ja laukkaheavyvaikutteisia popmelodioita, jossa kerrotaan Suurista Muinaisista jumalista ja omituisista riiteistä metsän sydämessä.

Kuten niin usein Lehtisalon projektien kohdalla, on tälläkin kertaa vaikea arvioida, missä menee parodian, ironian ja totisuuden raja. Kaikkia näitä hänen tuotannossaan on kuitenkin kuultavissa.

Arkhamin Kirjaston näennäisen matalaotsainen musiikki tuo mieleen 80-lukulaisen yläasteen tupakkapaikalla norkoillevat hulttiot. Se on kuitenkin samalla salakavalan terävää ja loppuun asti mietittyä. Lehtinen-Koskinen-parivaljakko osoittaa suvereenin genretuntemuksensa leikittelemällä useilla tyylilajeilla yhtäaikaisesti, horjumatta kertaakaan.

Arkhamin Kirjasto: 
Torches Ablaze. Ektro Records, 2012. Viisi tähteä.

Jari Tamminen