Indiesäihkysääret

Arvostelussa The Shinsin levy Port of Morrow.

The Shins, yhdysvaltalainen indiepop-rockbändi, on maaliskuussa julkaistulla levyllään Port of Morrow yhtä hehkeä kuin ennenkin.

Levy on jo neljäs ja kaihoisa tunnelma on tuttu aiemmilta albumeilta – joita ei tosin ilmesty liian tiheään. Edellinen Wincing the Night Away julkaistiin vuonna 2007.

The Rifle’s Spiral -hittikappaleeseen on tehty hämmentävän hieno animaatiovideo taikuudesta. Samoin Simple Songin video toimii.

Siinä isä on jättänyt videoviestin lapsilleen, jota he katsovat isänsä kuoltua. Isä puijaa ahneet, keskenään riidoissa olevat lapset etsimään ympäri asuntoa testamenttia. Löytäjä saisi pitää kaiken. Sekä tarinat että laulujen sanat pohtivat elämää, sitä, millaisista osasista arkielo koostuu siedettävimmillään.

Ja hurraa, The Shinsin voi nähdä kesäkuun 29. päivänä Helsingin Hietaniemessä järjestettävässä Garden Partyssa.

The Shins: Port Of Morrow. Aural Apothecary 2012. Viisi tähteä.

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.