Iloista balkan beatia & lakonista maailmantuskaa

Arvostelussa Bad Ass Brass Bandin levy Töttöröö!

Bad Ass Brass Band, 11-henkinen torviorkesteri, on parhaimmillaan kepeydessä ja hullunkurisuudessa, joka on tuttua 1920-luvulle sijoittuvista New Yorkin jazzskeneä kuvaavista elokuvista, Treme-tv-sarjan neworleans-torvikulkueista tai Emir Kusturican Balkan-filmeistä.

Mutta sitten lauletaan juomisesta, krapulasta, puskapissistä ja niin, kaikista tyypillisistä suomalaisista angsteista.

Vappuna julkaistulla singlellä Lasku muistellaan onnetonta mäkikotkaa ja plasmapussia, yritysjohtajien optioita ja leikkauksia. Traumoja riittää.

“Tyydy siihen, mitä saat”, lauletaan samannimisessä kappaleessa. Okei, se on ehkä ironiaa. Aitoa ahdistusta koetaan syömisestä ja ruuan turvalli-suudesta sekä asunnottomuudesta.

Yhtyeen muusikot toimivat päätoimisesti monissa Suomen ykkös-yhtyeissä popin ja jazzin saralla, ja bändi ehtikin viettää hiljaiseloa muutaman vuoden. Töttöröö! on kaiken kaikkiaan hauska potpurri erilaisia fiiliksiä riehakkaista bileistä syyssateiseen surumielisyyteen.

Synkistelyistä huolimatta on varmaa, että tanssikengät kannattaa laittaa jalkaan, jos aikoo BABBin keikalle.

Bad Ass Brass Band:
Töttöröö!
Gaea 2014.

4 tähteä.

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.