Lukuaika: < 1 minuutti

Ihana sillisalaatti

Don Johnson Big Band: Fiesta.
Live Nation 2012.

Vuonna 2000 ilmestyneellä Don Johnson Big Bandin Support De Microphones -esikoisella coveroitiin Kirkaa ja Louis Armstrongia sekä kanavoitiin Ritari Ässää ja Sun-Ra’ta. Melko poikkeuksellinen valikoima, mutta levy oli silti musiikillisesti varsin yhtenäinen.

Microphonesia seuranneilla levyillä vaikutteet ovat kuuluneet selvemmin, eikä levyjen luokittelu hiphopiksi ole aina ollut ongelmatonta. Sillisalaattikaavalla toteutetuilla levyillä meininki on vaihdellut kantrista 80-lukulaiseen paulsimon-funkiin ja räppiin. Vaikka tyylilajista toiseen sinkoileva levy menettää yhtenäisyyttään, se tarjoaa kuuntelijalle ihastuttavan elämysmatkan. Fiesta-uutukainen ei tee tähän poikkeusta, ja jotenkin Don Johnson Big Band onnistuu kutomaan sen tarvittavan punaisen langan poukkoilevaan tyylien kirjoon.

Fiestan ehkä nokkelin kunnianosoitus on kappale Midnight Hour. Ensi kuuntelun DJ Shadow -fläsärit saivat tukea, kun huomasin biisin nimen ja vierailevan esiintyjän. Biisillä trumpettiin puhaltaa Verneri Pohjola, jonka isän Pekka Pohjolan kappaletta Shadow sämpläsi runsaasti Midnight in a Perfect World -hitillään. Siinä tuli niitä kaivattuja hiphop-vaikutteitakin.

Don Johnson Big Band: Fiesta.
Live Nation 2012.
Viisi tähteä.

Jari Tamminen