Ihan kivaa indiemuovia

Arvotelussa Lana Del Reyn levy Born to Die.

Newyorklainen Lana del Rey tuntuu olevan eräänlainen kummajainen: Britney Spearsin näköinen 25-vuotias nainen synkissä tunnelmissa laulamassa vähän laiskalla äänellä.

Levyn ensimmäinen, viime syksynä julkaistu todellinen hitti on Video Games -kappale. Siinä Lana Del Rey kertoo parisuhteesta, rakkauden yksinkertaisuudesta ja hauskanpidosta. Mikä arkisuuden ylistys onkaan kertosäkeen lakoninen toteamus, että ”pelataan videopelejä”.

Diet Mountain Dew -kappale hämmentää: onko tätä käytetty Mountain Dew -juoman mainoksessa? Lana Del Rey laulaa kappaleen lopussa, että ”You’re no good for me. But baby, I want you, I want you.” Eh, eihän ne virvoitusjuomat tosiaan hyväksi ole, mutta aina sitä haluaa sitä vaaran tunnetta.

Born To Die sisältää pop-koukkuja, jylhää tunnelmaa mutta myös tyhjää muovia. Ihan kiva levy, mutta ei sen enempää. Katsotaan jos mielipiteeni levyn tasosta muuttuu sitten taas syksyn hämäryyksissä. Kevään energiaa tästä sadcoreksikin kutsutusta musiikkityylistä ei oikein saa.

Lana Del Rey: Born To Die. 2012. Kolme tähteä.

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.