Henkevää flamencojazzia

Arvostelussa Kejaleon levy Alaire.

Kejaleo on viimeisin tulokas Barcelonan rikkaassa musiikkimaailmassa. Kuusihenkisen bändin perustajistoon kuuluu muiden muassa virtuoosimainen flamencokitaristi Diego Cortés, joka on aiemmin kokenut tähtihetkiä sellaisissa uraauurtavissa bändeissä kuin Iberia ja Jaleo.

Levyllä on yksitoista pulppuavaa biisiä, jotka ajoittain huipentuvat innoittavaan instrumentaalimusiikkiin. Bändin musiikki versoo flamencosta, jota on maustettu jazzin vapauttavalla hengellä. Myös vaikutteita rockista, funkista, arabialaisesta, brasilialaisesta, afrokuubalaisesta ja intialaisesta musiikista on havaittavissa.

Kun laulu kuuluu, se kuuluu. Nuorella ja lahjakkaalla Rosalía Vilalla on pehmeä ja tunteellinen mutta intensiivinen ääni. Hän koristelee instrumentaaliset osat kutittavilla ääni-improvisaatioilla kypsän artistin ottein.

Kejaleolla on valtava potentiaali. Räjähdysmäinen, dynaaminen, kiehtova.

Kejaleo: Alaire. Galera 2013. Viisi tähteä.

Maria-Kaisa Jurva

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 8.10.2013

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.