Genreistä viis

Arvostelussa Pietarin Spektaakkelin levy
Rakkauteen.

Pietari edustaa juuri sitä, mitä musiikissa arvostan. Minua riemastuttaa aina muusikon halu ja kyky poukkoilla genrestä toiseen.

Oma musiikkikirjastoni muodostaa genrejen sekamelskan, ja uskon vakaasti, että missä tahansa tyylilajissa voi tuottaa laadukasta ja kuuntelukelpoista tavaraa.

Kymmenen vuotta hiljaiseloa julkaisurintamalla viettänyt Pietari on nyt reilun vuoden sisällä julkaissut hiphop-abumin (Pietari: Hopeatähti), blues-albumin (Pietari & Kohtalon kauppiaat: Paratiisi odottaa) ja viimeisimpänä melko old school rock’n’ roll -albumin (Pietarin Spektaakkeli: Rakkauteen).

Kaikki mainitut albumit ovat tyylillisesti melko omaleimaisia, mutta eivät kuitenkaan mitenkään puristisia – genrejen perinteitä kunnioitetaan mutta samalla sotketaan vaikutteita. Samalla levyt ovat kaikki välittömästi tunnistettavissa Pietarin levyiksi.

Vastaavaa ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta toivoisin kaikilta muusikoilta ja toivon Pietarin jatkavan valitsemallaan linjalla.

Pietarin Spektaakkeli:
Rakkauteen.
Roihis Musica 2014. Neljä tähteä.

Jari Tamminen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa

Jari Tamminen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.