Kirjoittanut Suvi Auvinen

Genrehyppelyitä

Lukuaika: < 1 minuutti

Genrehyppelyitä

Arvostelussa Kerkko Koskinen
Kollektiivin levy 2.

On ilmiselvää, että kun Kerkko Koskinen, Vuokko Hovatta, Manna ja Maija Vilkkumaa lyöttäytyvät yhteen, on tuloksena taitavaa musiikkia. Neljä pitkän linjan ammattimuusikkoa hallitsee monta eri genreä, ja ensimmäinen tällä kokoonpanolla valmistunut Kerkko Koskinen Kollektiivin levy 2 esitteleekin nelikon musiikillista repertuaaria varsin laajasti.

Siinä missä Koskinen on itse kuvaillut levyä voimakkaita kontrasteja sisältäväksi, tuntuu se ensikuunteluilla lähinnä hajanaiselta.

Genrejen välillä hyppely on vaativa valinta ja valitettavasti tämän levyn heikkous. Avausraita Vapaudesta on hengästyttävän upea kunnianosoitus ja päivitys laululiikkeelle. Sen sijaan Lokki kuulostaa geneeriseltä rokkirenkutukselta, jonka ainoa ansio on kertosäkeistön ”Kun tytön sydämestä tekee hakkelusta, siitä tulee lokki” -toteamus.

Laulajina Hovatta, Manna ja Vilkkumaa ovat upea yhdistelmä. Vahvat naisäänet, jotka taipuvat myös herkkään tulkintaan, toimivat levyllä hyvin luoden Koskisen visioimia kontrasteja. Musiikillisesta osaamisesta ei Kerkko Koskinen Kollektiivissa ole puutetta, ja muutaman erinomaisen kappaleen ansiosta levy on ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen.

Kerkko Koskinen
Kollektiivi: 2.
Johanna Kustannus
2014.

3 tähteä.

Suvi Auvinen