Duffy retroilee taas

Arvostelussa Duffyn levy Endlessly.

Joitakuita Duffyn nasaaliksi ja välillä lässytykseltä vivahtava lauluääni rasittaa. Minusta se on ihana, kuten koko Duffyn retro-imago.

Vuonna 1984 syntynyt pop-soul-laulaja Walesista on osa brittien Amy Winehouse-Lily Allen-Adele-sukupolvea, joka nappaa menneiden vuosikymmenten vokalisteilta parhaat palat. Kukin yrittää sitten tavallaan tuoda soundia 2000-luvulle. Duffyn maailma ja kuvasto tulevat erityisesti 1960-luvun amerikkalaisesta popista.

Endlessly-levyn ensimmäinen single Well, Well, Well on ihana, tanssittava helinäiloittelu. Koko levyn Duffy tasapainoilee haikeankaihoisten kappaleiden ja jamittelupalojen välillä.

Levyn kappaleiden yhteiskirjoittajana ja tuottajana ollut Albert Hammond. Hän on itsekin pitkän linjan popartisti, jonka tunnetuin hitti lienee 1970-luvulta It Never Rains in Southern California.

Popmaailmassa on pienet piirit. Tuottaja-Hammondin poika Albert Hammond nuorempi on jenkki-pop-garageyhtye The Strokesissa kitaristina.

Duffy: Endlessly. Polydor 2010. Neljä tähteä.

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.