Duck & cover

Arvostelussa The Atomic Blast.

Vuoden 2008 tammikuu toi muassaan The Helsinki Burlesque Festivalin, joka käynnisti burleskivyörytyksen Suomessa. Tuota parodian ja huumorin ryydittämää emansipoitunutta stripteasea on sittemmin ihasteltu kaikissa mahdollisissa viestimissä. Hyvä niin.

Tarpeettoman pienelle huomiolle mainitusta tammikuisesta illasta jäi juhlissa ensiesiintymisensä tehnyt The Atomic Blast -yhtye. Bändi on sittemmin edennyt paineaallon lailla Suomen retrofuturistisen surf-rautalanka-skenen kiintotähdeksi.

Viisikon instrumentaalimusiikki kuulostaa sellaiselta kuin ihmiset atomiajan alkuvuosina kuvittelivat tulevaisuuden kuulostavan. The Atomic Blastin ensi-EP julkaistaan 7 tuuman vinyylinä ja se se pitää sisällään neljä toinen toistaan vauhdikkaampaa rallia, joiden puoliintumisaika lasketaan vuosimiljoonissa. Tämän säteilevän perinnön toivoo säästyvän myös tuleville sukupolville. (JT)

The Atomic Blast: The Atomic Blast EP. El Tigre Records 2009. Viisi tähteä.

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa

Jari Tamminen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.