DDR – Tulokulmia Itä-Saksaan

Lukuaika: < 1 minuutti

DDR – Tulokulmia Itä-Saksaan

DDR miellettiin itäblokin edistyksellisimmäksi maaksi, jossa kahtia jaettu kansa kyttäsi toisiaan muurin varjossa. Aboa Vetus & Ars Novan tuottamassa näyttelyssä on mielikuvia, taidetta ja itäsaksalaista arjen ostalgiaa.

KUVAKUVA DDR miellettiin itäblokin edistyksellisimmäksi maaksi, jossa kahtia jaettu kansa kyttäsi toisiaan muurin varjossa. Aboa Vetus & Ars Novan tuottamassa näyttelyssä on mielikuvia, taidetta ja itäsaksalaista arjen ostalgiaa.

Berliinin muurin murtuessa 20 vuotta sitten päättyi merkittävä aikakausi, kun Saksan ja henkisesti koko Euroopan halkonut este kaatui. Saksalaiset pääsivät näkemään toistensa todellisuudet ja opettelemaan yhdessä elämistä.

Näyttely tuo esiin sekä DDR:n aikaista että aihetta kommentoivaa taidetta. Se esittelee kappaleita valtion historiasta ja arkielämästä tekstien ja esineiden välityksellä. DDR – Tulokulmia Itä-Saksaan kertoo tarinoita valtiosta, jota ei enää ole, mutta jonka vaikutus on nähtävissä edelleen koko Euroopassa.

Näytteillä on muun muassa dokumentti- ja taidevalokuvan rajamaastossa liikkuvan itäsaksalaissyntyisen Jens Rötzschin (kuva) DDR-valokuvia.

Näyttelyn esineistö liittyy arkeen ja kotiin Nukkumatteineen ja tv-tornin muotoisine cocktailtikkuineen, hipoo undergroundin maailmaa vaihtoehtoisten sarjakuvien ja musiikin muodossa sekä esittelee valtion virallista, poliittista puolta symboleineen.

Näyttely 6.3.–5.9. Tampereen Työväenmuseo Werstaassa, ti–su 11–18.

  • 1.3.2010