Arabian kevät levyllä

Arvostelussa kokoelmalevy The Rough Guide To Arabic Revolution.

Tämä levy sisältää voimakkaimmat ja kauneimmat arabilaulut, jotka nostattivat ihmisjoukot vastarintaan ja siivittivät mielenosoituksia ympäri arabimaailman. Näitä biisejä on laulettu ääni käheänä Kairon Tahrir-torilla, palestiinalaisten keskuudessa Gazan ahdingossa, myös Iranin ja Tunisian undergroundmusiikkimaailmassa.

Levyllä on joukko klassisia, arabialaisia protestilauluja, mutta myös nuoremman väen villimpää intoilua räppi- ja hiphop-lavoilta (kuten palestiinalainen räppibändi Dam sekä Tunisian toivo El General) sekä hienostuneempaa singersongwriter-tyyliä, kuten egyptiläisen trubaduuri Ramy Essamin koskettavat sanoitukset ja sävellykset tai vaikkapa iranilaisen rokkitähti Sami Yusufin rento meno.

Tärkeä kokoelmalevy, voimakas ja toivoa herättävä viesti siitä, että demokratian on aika jalkautua ja pesiytyä myös arabimaailmaan. Mutta hei, mihin unohtuivat arabimaailman laulajattaret ja rokkimimmit? Tälle levylle heitä on kelpuutettu vain kaksi.

The Rough Guide To Arabic Revolution. World ’Music Network / Cosmos 2013. Neljä tähteä.

Maria-Kaisa Jurva

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 3.9.2013

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.